Sulfina Barbu răspunde injuriilor lui Mazăre, care a numit-o "proastă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Constanţei a jignit-o pe ministra mediului, pentru că aceasta nu vrea, în opinia lui, să-i avizeze proiectele Primarul Constanţei, Radu Mazăre, şi-a făcut un obicei din a o

Primarul Constanţei a jignit-o pe ministra mediului, pentru că aceasta nu vrea, în opinia lui, să-i avizeze proiectele

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, şi-a făcut un obicei din a o numi "proastă" pe Sulfina Barbu, ministrul mediului şi gospodăririi apelor. Pentru fiecare proiect al municipalităţii care nu a primit avizul de la ministerul păstorit de Sulfina Barbu, edilul constănţean a lansat o cascadă de jigniri la adresa ministrului. De altfel, Mazăre s-a ales şi cu câteva procese intentate de Sulfina Barbu pentru calomnie şi insultă. Sâmbătă, la Constanţa, ministrul i-a dat replica primarului Mazăre.

Radu Mazăre şi-a propus să construiască un orăşel lacustru pe lacul Siutghiol şi să transforme un drum tehnologic de pe malul Mării Negre în şosea de coastă. Pentru proiectele sale are însă nevoie de aviz de la Ministerul Mediului. În stilu-i caracteristic, primarul Constanţei a promis că, dacă Sulfina Barbu îi va aviza proiectele, nu o va mai face "proastă", cum a făcut-o de atâtea ori, ci "deşteaptă".

Sulfina Barbu: "Comportament de mahala"

Aflată sâmbătă la Constanţa, Sulfina Barbu a răspuns injuriilor primarului Mazăre. "Este un comportament de mahala, care îl situează într-o zonă în care un lider - care vrea să se considere lider - nu ar trebui să se regăsească", a declarat aceasta.

Ministrul mediului i-a recomandat lui Mazăre să citească legislaţia şi a spus că ea nu aprobă preferenţial proiectele, ci respectă legea. Referitor la proiectul lui Mazăre de a construi un orăşel lacustru pe lacul Siutghiol, Sulfina Barbu a declarat că o decizie poate fi luată numai printr-un studiu de evaluare a impactului asupra sitului. "Specialiştii evaluează dacă o astfel de activitate periclitează păsările, care au perioada lor de cuibărit, trebuie să se înmulţească, au habitat acolo. S-ar putea să fie o evaluare care să spună că nu este compatibil sau pot să existe soluţii compatibile. Nu mă antepronunţ!", a declarat Sulfina Barbu. Conform proiectului Primăriei Constanţa, la aproximativ 500 m de malul lacului Siutghiol se va construi o insulă pe piloni, străbătută de canale, cu spaţii pentru cluburi de muzică, baruri, discoteci, restaurante, taverne, terase. Suprafaţa orăşelului lacustru, pentru distracţie va depăşi 4 ha de apă dacă va fi construit.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite