Sudul Europei luptă cu incendiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiile de pădure continuă să facă ravagii în Europa de Sud, în special în Macedonia. În regiunea Tetovo, la 50 km de capitala Skopje, dar şi la Gostivar ori Kopance, pompierii au de

Incendiile de pădure continuă să facă ravagii în Europa de Sud, în special în Macedonia. În regiunea Tetovo, la 50 km de capitala Skopje, dar şi la Gostivar ori Kopance, pompierii au de înfruntat peste 50 de incendii. În Grecia, deşi situaţia s-a mai ameliorat faţă de săptămâna trecută, flăcările continuă să distrugă zone de pădure întinse din Ioannina, Kozani şi Pieria. Organizaţiile pentru protecţia animalelor avertizează că existenţa ursului brun este pusă în pericol, dat fiind că focul extins le-a distrus mare parte din habitat şi din sursele de hrană.

În jumătatea de sud a Italiei, în zona Caserte, unde o pădure arde de câteva zile, au fost mobilizate elicopterele protecţiei civile. În Bulgaria, patru persoane au murit din cauza sinistrelor, iar alte 14 au fost arestate sub acuzaţia de provocare intenţionată a unor incendii de pădure. Şi insulele Canare sunt devastate de flăcări: 500 hectare de vegetaţie au luat foc. De asemenea, în Slovacia pompierii luptă cu focul ce a cuprins zeci de hectare din parcul naţional Slovensky Raj.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite