Sud-vestul Germaniei, terorizat pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia, părinţii şi elevii din şcolile din sud-vestul Germaniei au trăit, ieri, clipe de coşmar. Un pasionat al jocului pe calculator "Counter-Strike" a anunţat pe internet că va organiza un

Poliţia, părinţii şi elevii din şcolile din sud-vestul Germaniei au trăit, ieri, clipe de coşmar. Un pasionat al jocului pe calculator "Counter-Strike" a anunţat pe internet că va organiza un atac armat la o şcoală din această zonă după modelul incidentului din 20 noiembrie, când un tânăr a împuşcat 37 de persoane într-un liceu din Emsdetten.
Nici nu începuse bine dezbaterea, la Berlin, asupra unui proiect de lege care să interzică jocurile pe calculator ce prezintă agresiuni sau incită la violenţă, că din nou un tânăr pasionat de "Counter-Strike" şi dependent de internet a anunţat că vrea să se răzbune pe profesorii care l-au chinuit. Poliţia germană a început imediat să-l caute pe potenţialul atentator, care anunţase partenerii de "computer games" în reţea că de Sf. Nicolae va organiza o "petrecere de neuitat" la şcoala la care a învăţat în Baden-Wuertemberg. Poliţia l-a găsit pe făptaş, mort.
Se pare ca tânărul s-a sinucis. Avea asupra sa un pistol din al doilea Război mondial, moştenit de la bunicul său. Sindicatul poliţiştilor din Germania (GdP) a criticat autorităţile din Baden-Wuertemberg că au anunţat public potenţialul atac. "Găseşti pe internet o groază de ciudaţi şi fiecare poate posta ce vrea pe web. Întrebarea e dacă vrem să ne lăsăm terorizaţi de astfel de oameni", a declarat preşedintele GdP, Josef Schneider.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite