Suceava, singurul judeţ din ţară în care seceta este minimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui studiu realizat de Laboratorul de Agrometeorologie al Agenţiei Naţionale de Meteorologie, judeţul Suceava este, la ora actuală, singurul din ţară unde gradul de secetă este

Potrivit unui studiu realizat de Laboratorul de Agrometeorologie al Agenţiei Naţionale de Meteorologie, judeţul Suceava este, la ora actuală, singurul din ţară unde gradul de secetă este minim.

Dacă în cele mai multe zone ale României lipsa precipitaţiilor a dus la o stare de criză recunoscută şi de Guvern, în Suceava, lucrurile se situează la polul opus. Cultivatorii agricoli din judeţ spun că nu au mai avut un an atât de bun de mult timp şi cred că în acest sezon vor da lovitura, după ce au auzit că preţul grâului va exploda din cauza secetei care a cuprins majoritatea regiunilor ţării. Preşedintele Asociaţiei Agricole Plopeni, Costache Sandu, a estimat că producţia de grâu din acest an va fi de circa 3.500 kg/ha, cu 1.000 de kg/ha mai mult faţă de anul precedent. "Pot să spun că am avut ploaie exact când a trebuit. Nu am avut un an atât de bun de multă vreme. Sper să putem vinde grâul cu 8.000 de lei per kilogram pentru a fi în câştig", a declarat Costache. În judeţul Suceava au fost însămânţate 111.400 de hectare de grâu, porumb şi cartofi.

Directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Suceava, Dragoş Juravle, a confirmat şi el faptul că în acest judeţ nu există nici cea mai mică problemă din punctul de vedere al culturilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite