Suceava: Un rădăuţean şi-a dat foc în centrul Romei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul a avut o tentativă de sinucidere în capitala Italiei, pentru a pentru sensibiliza autorităţile să-i acorde o pensie de invaliditate.

Stelian Buznean este un rădăuţean de 41 ani, care nu mai poate munci în urma unui accident rutier. Acesta şi-a dat foc joi seara, în apropierea monumentului “Altare della Patria” din centrul Romei, pentru că autorităţile italiene nu îi oferă cartea de identitate şi actele necesare pentru obţinerea pensiei de invaliditate.

“Sunt disperat. Am făcut-o pentru a spune cuiva despre situaţia mea, dar data viitoare mă voi arunca de la etaj pentru a muri”, a declarat Buznean reporterului Adevărul.

Imediat după ce şi-a dat foc, românul a fost stins de carabinieri, care l-au transportat la spital cu arsuri la mâini şi la picioare, dar fără a fi în stare gravă. Perioada de spitalizare este de 21 zile, timp în care va suferi câteva operaţii.

Păcălit de italieni

Suceveanul era în spital când firma i-a prelungit contractul de la trei luni la o jumătate de an, însă I s-a spus că nu îl vor plăti pentru perioada spitalizării, dacă nu îşi semnează demisia.

A acceptat, neştiind ce consecinţe va avea acest lucru şi acum firma nu mai vrea să îi aprobe cererea de pensiei de boală la care avea dreptul.

“Sunt invalid şi nu mă angajează nimeni. Vreau egalitate de drepturi. Sunt disperat. Am făcut-o pentru a spune cuiva despre situaţia mea, dar data viitoare mă voi arunca de la etaj pentru a muri”, a spus Buznean.

Sinucidere cu preaviz

Daniel Grigoriu, sindicalist român, funcţionar la Fillea CGIL din Roma, cunoaşte situaţia lui Stelian Buznean.

"Ar fi putut să beneficieze de o pensie de invaliditate de 1100 de euro. Eu l-am sfătuit să nu-şi semneze demisia, însă nu m-a ascultat. Acum, din păcate, nu se poate face nimic pentru el. Ştiu că este într-o situaţie disperată şi mi-a spus despre intenţia sa de a-şi da foc în piaţă, însă în felul acesta îşi face mai mult rău”, a declarat sindicalistul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite