Suceava: Se deschid terasele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În oraş, pe o rază de un kilometru se găsesc peste cinci localuri. Suceava are peste 45 de terase, care au început să primească clienţi încă de la finele săptămânii trecute.

Odată cu temperatura din termometre a început să crească şi numărul teraselor care se deschid. În Suceava sunt amplasate peste 45 de localuri cu mese în aer liber, iar cei care s-au grăbit să primească clienţi  încă de la începutul acestei luni au avut numai de câştigat.

 „Sunt sătul de viscole şi geruri. E bine că s-au deschis trerasele, că pot să stau în aer liber la un suc, o cafea sau o bere”, a spus Marius Pop, un consumator. În special tineretul sucevean se grăbeşte să treacă pragul teraselor deschise. „De aproape o săptămână, de când am dat drumul la terasă, avem peste 100 de clienţi pe zi”, a declarat Robert Atudorei, barman la un local de lângă Piaţa Mică.

De la muncă, pe terasă

Cea mai aglomerată perioadă a zilei pentru terase este după-amiaza, când sucevenii ies de la servici. Preţul unei băuturi răcoritoare sau a unei  beri este 5 lei, iar cafeaua costă 3 lei. Unele localuri încep timid, prin a deschide parţial. „Am deschis terasa cu doar trei mese, de duminică. Au fost câţiva clienţi, dar sezonul abia începe”, a spus Viorica Spătariu, ospătar la un restaurant situat la ieşirea din Suceava.

Numele sonore ale localurilor atrag clienţii. În cartierul Burdujeni cea mai cunoscută este „Paris”, o terasă deschisă de 4 ani. Aici clienţii preferă berea la halbă. „Îmi place să merg la localuri pe care le cunosc, acolo unde mă simt ca acasă. Nu îmi place să fiu stingher între necunoscuţi”, a spus Manuel Tatru. 

Vreme bună pentru terase

Staţia Meteo din Suceava, prevesteşte zile însorite şi în acest sfârsit de săptămână. Vremea va fi caldă, cu cer variabil. „Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi între 16 şi 220 C , iar minimele sevor situa între 2 şi 60 C”, a declarat meteorologul Ghiţă Poienaru, de la Staţia Meteo din Suceava.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite