Suceava: Sucevenii vor călca în picioare un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acestea vor fi montate pe străzile secundare. Lucrările vor începe, cel mai probabil, luna viitoare

Potrivit site-ului de licitaţii electronice www.e-licitatie.ro, Primăria Suceava intenţionează să investească un milion de euro pentru repararea şi modernizarea trotuarelor din municipiu.
 „Anul trecut au fost modernizate trotuarele de pe marile bulevarde ale Sucevei, iar acum dorim să extindem lucrările şi la nivelul străzilor secundare”, a declarat Florin Cerlincă, directorul tehnic al municipalităţii.
Potrivit acestuia, licitaţia se va încheia la sfârşitul acestei luni, urmând ca, dacă nu vor exista contestaţii, lucrările să demareze la începutul lui iunie. „Pavelele sunt o soluţie bună şi ar fi corect să ajungă pe trotuarele din tot oraşul, nu numai pe cele ale străzilor principale”, a spus suceveanca Profira Coşarcă.

Licitaţie virtuală pentru pavele reale

Derularea lucrărilor va depinde de modul în care se va desfăşura programul ISPA de reabilitare a reţelei de apă şi canalizare. „Nu vrem să călcăm de şapte ori într-un loc. De aceea, vom merge cu modernizarea trotuarelor în urma lucrărilor de la ISPA”, a adăugat Cerlincă. Folosirea serviciului de licitaţii virtuale este o premieră pentru Primăria suceveană.


Edilii au decis să participe la licitaţia separată pentru pavelarea trotuarelor pentru că anul trecut a expirat contractul pentru reparaţii stradale încheiat cu firma ieşeană Construcţii Feroviare – Grup Colas, care prindea şi reabilitarea trotuarelor în aceeaşi bani. „Valoarea maximă a contractului este de un milion de euro şi include preţul materiei prime şi montajul, dar se poate ca până la urmă cifra să fie mai mică. Este totuşi criză economică”, a explicat directorul tehnic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite