Suceava: Şpaga la spital, dată şi uitată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi dintre cei care au avut de-a face cu sistemul medical sunt de părere că şpaga este o condiţie fără de care nu se poate să fii tratat

Sucevenii sunt deranjaţi de practica „atenţiilor” care se practică în sistemul de sănătate. De cealaltă parte, reprezentanţii sistemului sanitar spun că există foarte puţine plângeri pe această temă. „Acum doi ani a fost deschisă cutia pentru reclamaţii şi nu era nimic înăuntru”, a spus Tiberius Brădăţan, purtător de cuvânt la Spitalul Judeţean Suceava.

Pacienţii se plâng totuşi că au fost nevoiţi să dea şpagă. „Am fost internată la reumatologie, la doctor B. şi am primit tratamentul pe rând, după cum dădeam şi şpaga. Asistenta mi-a atras atenţia să-i mai dau ceva doamnei doctor, ca să-mi continue tratamentul”, a mărturisit Sanda R.

S-au dat doar mustrări
Reprezentantul spitalului sucevean a spus că în anchetele interne desfăşurate până acum în urma sesizărilor de la pacienţi cea mai drastică sancţiune a fost mustrarea. Sancţiunile blânde au fost date fie din cauză că la confruntarea directă reclamanţii „au dat înapoi“, fie pentru că doctorii implicaţi şi-au dovedit nevinovăţia.

„Am născut recent la maternitatea din Suceava, cu doamna doctor S. şi m-a costat peste 800 de lei. La doctor am dat 500 de lei iar restul banilor au fost împărţiţi între asistente şi infirmiere”, a spus Marieta C.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite