Suceava: Şeful IŞJ Suceava, cercetat pentru fals în declaraţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Şeful IŞJ Suceava, cercetat pentru fals în declaraţii
Suceava: Şeful IŞJ Suceava, cercetat pentru fals în declaraţii

Petru Carcalete, inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ)Suceava a intrat în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Acesta este cercetat pentru săvârşirea

Petru Carcalete, inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ)Suceava a intrat în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii. Reprezentanţii ANI s-au autosesizat în urma unui articol apărut la începutul anului într-un ziar central în care se precizează că inspectorul este administrator la o firmă privată, lucru pe care nu l-a precizat în declaraţia de avere.

Petru Carcalete susţine că este vorba despre o neînţelegere şi că acuzele sunt comandate de cineva, dar a refuzat să dea vreun nume. „Ştiu despre ce este vorba deoarece am fost chemat la Bucureşti unde mi s-au prezentat acuzele. Nu cred că trebuia trecut în declaraţie, atât timp cât nu am fost angajat la firma respectivă şi nu am fost remunerat. Cei de la ANI nu-s vinovaţi, alţii sunt”, a declarat acesta. Potrivit unui comunicat al ANI trimis ieri s-a constatat că la nivelul IŞJ Suceava nu sunt înregistrate declaraţiile de avere şi de interese ale lui Petru Carcalete, motiv pentru care acesta fost sancţionat cu amendă.

În plus, ANI consideră că aspectele respective constituie indicii temeinice privind săvârşirea de către inspectorul şef a infracţiunii de fals în declaraţii, dispunând sesizare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.Sesizarea de cercetare penală a fost confirmată de către purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

„În urma sesizării ANI a fost înregistrat un dosar în care se efectuează cercetări de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava faţă de Petru Carcalete, sub aspectul savârşirii infracţiunii de fals în declaraţii”, a declarat Cristina Lăcramioara Jaba, procuror în cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite