Suceava: Pilonii de protecţie, coşmarul şoferilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările au loc astăzi în cartierul Burdujeni, la intersecţia străzilor Calea Unirii cu Tineretului

O echipă a Direcţiei Generale a Domeniului Public (DGDP) din cadrul Primăriei Suceava a montat în această dimineaţă câţiva piloni în cartierul Burdujeni.Lucrarea a fost făcută la intersecţia străzilor Calea Unirii cu Tineretului. Locul era folosit până acum de  şoferii „pirat“ care fac curse în afara judeţului. „Este bine că Primăria ia măsuri împotriva parcărilor ilegale, dar ar fi bine să facă şi ceva parcări în acelaşi timp”, a spus George M., conducător auto. „Nu este cea mai estetică soluţie, dar e eficientă. Cu timpul, pilonii vor fi înlocuiţi cu borduri înalte, dar până vor ieşi la pensie îşi fac treaba”, a declarat Marian Andronache, şeful DGDP.

Muncitorii Direcţiei Generale a Domeniului Public (DGDP) din cadrul primăriei au început de ieri o campanie de înlocuire a gardurilor şi pilonilor de protecţie a rondurilor de flori pe strada Universităţii. Până acum, acest spaţiu era blocat de maşini parcate pe spaţiul verde din faţa Pieţei Muncii.De la primele ore ale dimineţii, cei patru oameni din echipa primăriei au lăsat fără locuri de parcare peste 20 de şoferi. „Nu instalăm pilonii pentru a împiedica parcarea maşinilor, ci pentru a proteja rondurile cu flori şi spaţiile verzi pe care vom planta puieţi de pom şi diferite specii de plante ornamentale”, a declarat Vasile Petrescu, inspector DGDP.

Astfel de piloni au fost montaţi prima dată în oraş acum 13 ani. „În 1996, municipalitatea a cumpărat 3.000 de piloni, care au fost montaţi pe unde a fost nevoie, pentru a interzice accesul maşinilor. Ulterior, aceştia au fost înlocuiţi în unele locuri cu borduri înalte”, a declarat Marian Andronache, şeful DGDP. Deşi măsura a fost una bună, de protecţie a spaţiilor verzi din oraş, pilonii reduc din posibilităţile de parcare a celor 35.000 de maşini din oraş.„Şi mie îmi place să fie frumos în oraş, dar când nu găsesc nicăieri un loc de parcare, mai urc câte o bordură şi las maşina pe spaţiul verde”, a spus Cornel F., şofer. În acest moment, în oraş sunt 17 parcări importante. Aici sunt amenajate doar 660 de locuri pentru maşinile sucevenilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite