Suceava: Mocăniţa circulă de 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care vor merge prin Moldoviţa nu vor plăti bilete

Locomotiva mocăniţei, veche de 92 de ani, va plimba turiştii în perioada 1-3 mai şi în fiecare duminică din perioada verii.

Doritorii de călătorii cu „străbunica” locomotivelor au posibilitatea să se plimbe, între 1 şi 3 mai, cu mocăniţa. Vehiculul ecologic va circula pe ruta Moldoviţa-Argel. Locomotiva cu aburi, construită în anul 1917, va remorca trenuleţul timp de două ore, pe o distanţă de circa 4 kilometri, din centrul Moldoviţei până în Argel şi retur.

Bufet suedez pe drum

„Cursele încep la ora 9.00, iar la plecare şi la sosire se va organiza câte un bufet cu gustări şi băuturi”, a precizat austriacul Georg Hocevar, preşedintele Asociaţiei pentru Păstrarea Liniilor Ferate Înguste (APLFI) din România.

Nu există o taxă fixă pentru călătorii mocăniţei, însă de la fiecare se aşteaptă o donaţie bănească, după posibilităţi, care va fi folosită pentru plata lucrărilor necesare după inundaţiile de anul trecut. Ruta este mică deoarece nu s-a putut repara mai mult din terasamentul şi şinele căii ferate înguste, care avea o distanţă totală de 10 kilometri.

Iniţiativa readucerii pe traseu a trenuleţului tractat de locomotiva cu aburi aparţine autorităţilor locale în scopul promovării turistice. Mocăniţa poate fi un punct forte al relansării turismului în comuna Moldoviţa, localitate grav afectată de inundaţiile din vara anului trecut, consideră edilii.

Obiectivele turistice ale zonei sunt Mănăstirea Moldoviţa, Muzeul de Ouă Încondeiate şi Muzeul Satului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite