Suceava: Mii de rădăuţeni s-au înfruptat din pasca uriaşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât delicatesa de Paşte, cât şi „oul lui Flutur" au fost recunoscute ca performanţe de World Records Academy (WRA), una dintre organizaţiile care atestă aceste performanţe.

Peste 2.000 de rădăuţeni pofticioşi au aşteptat duminică, în faţa catedralei „Coborârea Sfântului Duh" din oraş, sfinţirea şi omologarea celei mai mari păşti din lume. După ceremonie, delicatesa de 120 de kilograme şi 2,1 metri în diametru a fost împărţită mulţimii.

„Fiecare şi-a preparat câte ceva acasă, dar această pască este de pomină", a apreciat pensionara Maria Salciuc. În continuare, localnicii au petrecut peste două ore, pe ritmuri de muzică populară. Primarul s-a arătat convins că acest eveniment va aduce notorietate oraşului. „Cu această ocazie, oraşul Rădăuţi îşi va duce numele peste hotare", a spus Aurel Olărean. Pasca a fost făcută la fabrica Mopan, iar la prepararea ei s-au folosit 300 de ouă, 45 de kilograme de brânză de vaci şi trei kilograme de stafide. Zece oameni au muncit timp de aproape douăsprezece ore. Delicatesa a fost coaptă în patru bucăţi separate.

„Statuia lui Ştefan se uită la acest ou"

În paralel, în municipiul Suceava s-a desfăşurat o altă „recepţie", cea a oului-gigant din fibră de sticlă, pe care şeful Consiliului Judeţean Gheorghe Flutur plănuia să-l înregistreze în celebra Carte a Recordurilor.

Cum acest lucru nu a fost posibil, fiind deja înregistrate ouă de Paşte mult mai mari, edilii au găsit o altă organizaţie dispusă să recunoască această performanţă: World Record Academy.

Drept urmare, ea va fi consemnată pe siteul oficial al WRA, şi nicidecum în celebra "Carte a Recordurilor", aşa cum promitea şeful CJ la începutul anului. Cu toate acestea, Flutur s-a declarat mulţumit. „Ce vedem aici este o exteriorizare a sensibilităţii noastre, aşa cum gândim. Noi gândim că şi statuia lui Ştefan se uită la acest ou-monument", a declarat Gheorghe Flutur.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite