Suceava: Lovită în stradă de un poliţist comunitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agentul, care se afla în afara orelor de serviciu, a fost filmat cu telefonul mobil de un sucevean

O scenă de coşmar s-a petrecută ieri după-amiază în centrul Sucevei. Zeci de oameni au văzut cum în zona Piaţa Mare un poliţist comunitar a avut un comportament violent faţă de o femeie, de 48 de ani, care cerşea. Incidentul a fost filmat de un trecător cu un telefon mobil, iar imaginile arată cum agentul Gheorghe Cremeniţchi i-a cerut femeii să părăsească zona, după ce i-a luat cu forţa bastonul şi o plasă cu lucruri. Cerşetoarea a refuzat să se ridice şi a început să înjure poliţistul.

La refuzul acesteia, agentul a lovit-o cu piciorul şi a târât-o câţiva metri. „Femeia a încercat să îl muşte de mână pe agent, în timp ce el încerca să o convingă să se ridice din acel loc, de aceea a târât-o“, a declarat Viorel Horodenciuc, şeful Poliţiei Comunitare.

A acţionat în afara serviciului

Agentul Gheorghe Cremeniţchi este angajat al Poliţiei Comunitare de aproape un an. În momentul în care s-a petrecut incidentul din stradă, bărbatul mergea spre serviciu, pentru a intra în tura de după-amiază. „Agentul Cremeniţchi era competent să ia măsuri, dar nu a dat dovadă de tact. Am terminat de întocmit dosarul de anchetă internă şi va fi prezentat Comisiei de Disciplină a Primăriei Suceava, pentru a fi luată o decizie”, a mai declarat şeful Poliţiei Comunitare.

Cerea sfaturi de cerşit de la poliţişti

Conform informaţiilor deţinute de poliţişti, femeia este aptă de muncă, dar preferă să cerşească pentru a-şi câştiga existenţa. Cerşetoarea este din judeţul Teleorman şi are doi copii. Cu câteva zile înainte de incident, femeia a venit la sediul Poliţiei Comunitare, ca agenţii să-i indice un loc în care să-şi „practice meseria“ fără probleme.
„Când cerşeşte, simulează muţenia, dar capătă glas ca să înjure. Am dat de un unchi de-al ei din Botoşani, care era dispus să o primească, dar nu a vrut să locuiască la el”, a spus Horodenciuc.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite