Suceava: Incendiu la un centru de plasament din Fundu Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu a distrus noaptea trecută, mansarda şi primul etaj al unui centru de plasament din comuna suceveană Fundu Moldovei, din cauza cosului de fum neprotejat termic.

La Centrul de Plasament "Visătorii", din localitatea Fundu Moldovei, a izbucnit un incendiu în noaptea de luni spre marţi, la ora 02.38. Toţi cei 25 de copii instituţionalizaţi şi supraveghetorul lor au fost evacuaţi imediat, fără ca vreunul dintre ei să fie rănit. La sosirea pompierilor ardeau acoperişul, mansarda şi camerele de la etaj, iar incendiul a fost lichidat după aproximativ trei ore şi jumatate de luptă cu flăcările. Focul a produs pagube estimate la 100.000 lei.

O nouă casă

“Toţi cei 25 de copii aflaţi în asistenţă la centrul de plasament din Fundul Moldovei sunt în afara oricărui pericol. Niciunul dintre ei nu a fost afectat în urma incendiului. Va fi găsită cea mai bună soluţie pentru găzduirea temporară a copiilor pâna la refacerea centrului”, a spus Nicoleta Lenţa, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava.

Un milion de lei, valoarea bunurilor salvate

Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Fundu Moldovei au intervenit cu patru autospeciale pentru stingerea incendiului izbucnit la centrul de plasament. Au ars acoperişul, mansarda şi cele opt camere de la etaj pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp, mobilier, trei computere, o imprimantă, articole textile şi de papetărie. S-au degradat pereţii, plafonul şi tâmplăria clădirii. Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit prin efect termic din cauza coşului de evacuare a fumului neprotejat termic corespunzător faţă de materialele combustibile. Pompierii au salvat parterul construcţiei şi gospodăriile învecinate, în valoare de circa 1.000.000 RON.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite