Suceava: Grecia, prima opţiune pentru vacanţa de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii au la dispoziţie taberele de la malul Mării Negre, unde cel mai ieftin sejur costă 350 de lei, dar în luna iunie

Cele mai solicitate destinaţii turistice externe în 2009 au rămas Bulgaria, Turcia şi Grecia. Potrivit agenţilor de turism, 60% dintre sucevenii care aleg să îşi petreacă concediul în străinătate se orientează către promoţii şi oferte speciale.
Media de vârstă a turiştilor din municipiu care aleg să treacă graniţa pentru a-şi petrece zilele libere este de 40 ani.

Plăteşte unul, pleacă doi

De ofertele cel mai ieftine profită tinerii de până în 25 de ani, iar Grecia este locul de vacanţă ideal pentru familiile cu buget mic. „Oferta cea mai bună pe care o avem este aceea în care plăteşte unul singur şi pleacă doi. Preţurile variază între 60 şi 80 de euro pentru o săptămână, iar condiţiile de cazare sunt decente, în vile, pe litoralul grecesc”, ne-a declarat Monica Marin, directorul unei agenţii de turism din Suceava.
Camerele au pat dublu, aer condiţionat şi balcon. Tariful nu include masa, dar preţurile la restaurant şi terase sunt accesibile. „De vreo doi ani încoace eu îmi fac cel puţin un sejur pe an în Grecia şi mă simt minunat, fără să mă bag în datorii“, ne-a spus Simona Barabaş, o clientă fidelă a agenţiilor de turism.

Tabere ieftine pentru tineri


Direcţia Judeţeană pentru Tineret (DJT) Suceava a lansat recent oferta naţională de tabere. Şase zile la „Briza Mării” din Eforie Sud, cu trei mese zilnice şi cazarea incluse în preţ, costă între 350 şi 400 de lei de persoană, în perioada 15 - 30 iunie. Pentru camerele cu patru şi cinci paturi şi cu duş comun, costul este cuprins între 350 şi 370 de lei pentru un sejur în luna iunie. „Taberele noastre au preţuri care sfidează criza”, a spus Ovidiu Milici, adjunctul şef al DJT Suceava.
Preţul ajunge la 400 de lei pe sejur, tot în luna iunie, în cazul în care tinerii optează pentru cazare în camere cu trei paturi şi cu baie proprie. Cea mai scumpă tabără din oferta DJT este de 480 de lei pentru camere cu trei paturi, cu baie proprie şi trei mese, în perioada iulie-august.    

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite