Suceava: Elevii şcolilor de şoferi pică pe capete examenul de legislaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul sucevenilor care sunt declaraţi admişi la examenul de legislaţie rutieră a scăzut cu aproape jumătate, de când au fost introduse noile chestionare electronice.

De la introducerea chestionarelor electronice pentru examenul de obţinere a permisului de conducător auto promovabilitatea naţională a scăzut cu aproape şapte procente. Sucevenii sunt în fruntea listei, cu o diminuare a numărului de admişi cifrată la un procentaj de 26,97%, urmaţi de ieşeni, cu 24,55%. La acest examen elevii şcolilor de şoferi au pentru primul trimestru al acestui an un procent de reuşită de aproape 35%, faţă de anul trecut când rata de admitere a fost de 61%. 

“Sudiştii” nu sunt intimidaţi de computer

Din cele 41 de judeţe şi Municipiul Bucureşti, în 38 de judeţe promovabilitatea a scăzut, iar creşteri ale procentului de promovabilitate au fost înregistrate numai în Municipiul Bucureşti şi Buzău, unde numărul şoferilor care au trecut de “sală” a crescut cu 16,19% respectiv 17,47%. La nivel naţional, din cei 331.648 de candidaţi examinaţi în primul trimestru al acestui an au fost admişi 35,34%, comparativ cu primele trei luni ale anului trecut când, din 335.449 de candidaţi examinaţi au promovat 42,18%.

Măsurile antifraudă subţiază rândurile tinerilor şoferi

Potrivit chestorului principal de poliţie, Marian Tutilescu, aceste rezultate s-au înregistrat în urma măsurilor dispuse pentru combaterea fraudării examenelor de obţinere a permiselor de conducere. Introducerea chestionarelor electronice facilitează posibilitatea de a susţine fără programare proba teoretică de legislaţie şi reguli de circulaţie. Situaţia actelor din dosarul depus poate fi verificată automate şi apare imposibilitatea susţinerii de examene pentru categorii multiple în aceeaşi zi şi cu acelaşi examinator.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite