Suceava: Criza îi duce pe suceveni la psihoterapeut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea celor care ajung la psiholog încearcă să-şi rezolve problemele generate de situaţia financiară precară.

Din ce în ce mai mulţi suceveni au început să apeleze, în ultima perioadă, la psihoterapeuţi. Specialiştii spun că oamenii vin la cabinet, de regulă, în speranţa că vor reuşi să-şi rezolve traumele provocate de neadaptarea la noile cerinţe ale pieţei muncii. În aceeaşi măsură, pacienţii se arată afectaţi de efectele crizei financiare asupra lor sau a familiei.

Sucevenii vin la cabinetcu stări de depresie, anxietate sau cu probleme în ceea ce priveşte consumul de
alcool. Psihoterapeuţii suceveni arată că un pas important în drumul spre regăsirea siguranţei de sine este prevenirea. „Este absolut crucial ca oamenii să apeleze la şedinţele de psihoterapie înainte ca stările de anxietate sau depresie să se agraveze, deoarece consecinţele pot fi dintre cele mai grave", a spus Monica Tătaru, psiholog.

Psihologul, între ruşineşi necesitate

În opinia specialiştilor, mersul la psihoterapeut ar trebui să fie comparat cu vizita la medic. În medie, pragul unui cabinet de terapie este trecut lunar de 30 de persoane.

În plus, conform statisticilor, un sucevean din zece a apelat cel puţin o dată la un psiholog. În ultima vreme, consultarea unui psihoterapeut nu mai este considerată o ruşine, iar mentalitatea sucevenilor a suferit, în această privinţă, o schimbare în bine. O şedinţă de psihoterapie costă în medie 55 de lei. „Cu siguranţă că fiecare dintre noi are resursele necesare ca să poată lupta cu ceea ce i se întâmplă, dar un psihoterapeut ne poate ghida în acest sens", a declarat Mihaela Negriuc, psihoterapeut.

În cazul în care o persoană are nevoie de mai multe şedinţe, tariful se poate negocia împreună cu terapeutul. Specialiştii spun că majoritatea persoanelor care apelează la consiliere psihologică o fac din cauza faptului că nu reuşesc să interpreteze corect ceea ce li se întâmplă, fapt ce duce la apariţia anxietăţii, urmate de depresie.

Până nu demult, mersul la psiholog era asociat cu boala psihică ori nebunia. Acum, orice persoană care doreşte să se simtă bine şi să îşi rezolve problemele apelează la un psihoterapeut. Din nefericire şi sucevenii resimt această recesiune, atât în ceea ce priveşte stabilitatea financiară, cât şi cea psihică.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite