Suceava: La Câmpulung Moldovenesc va avea loc cel mai mare festival folcloric internaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au început pregătirile pentru Festivalulul Internaţional de Folclor “Întâlniri Bucovinene”, manifestare culturală  ce reprezintă o modalitate de promovare a turismului, culturii şi a tradiţiilor bucovinene.

Cel mai mare festival internaţional din Europa, Festivalul Internaţional de Folclor “Întâlniri Bucovinene”, a ajuns la ediţia cu numărul 20. Manifestarea multiculturală care urmează să se desfăşoare la Câmpulung Moldovenesc în perioada 23 – 26 iulie va găzdui participanţi din România, Ucraina, Polonia, Ungaria şi Slovacia.

“Festivalul este menit să îi adune la un loc pe bucovinenii din
ţară, cât şi pe cei care s-au stabilit în diferite ţări europene şi de a consolida legăturile dintre aceştia”, a declarat Gabriel Constantin Şerban, primarul municipiului.

Pe parcursul celor trei zile ale festivalului se organizează şi un Târg al Meşterilor Populari, unde sunt puse în vânzare produse tradiţionale, confecţionate manual, specifice zonei.

“În fiecare an, la festival sunt prezente nume sonore ale muzicii româneşti, plus că acest eveniment creează o adevărată atmosferă de sărbătoare în oraş, prin intermediul paradelor portului popular şi al spectacolelor care au loc în centrul municipiului”, a declarat consilierul local Doru Petruţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite