Suceava: Bucovina a intrat în febra sărbătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre serbările programate se numără Festivalul Naţional de Ouă Încondeiate de la Ciocăneşti sau un concert cu renumitul artist Richard Clayderman.

Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate, deschis astăzi la Ciocăneşti, poate fi vizitat până duminică seară. Tot mâine, de Sărbătoarea Floriilor la ordodocşi se va deschide în centrul Sucevei o expoziţie de flori, iar luni va fi montat oul uriaş, care va fi sfinţit în prima zi de Paşte.

În această perioadă, în mai multe localităţi sucevene va fi iniţiat proiectul „Experimentează viaţa la ţară ca în Bucovina”, în cadrul căruia se promovează turismul de familie, iar vizitatorii pot lua parte la activităţile specifice din gospodărie.

Un alt proiect derulat în această perioadă, „Plantează copacul tău în Bucovina“, va fi derulat în localităţile Putna, Suceviţa, Moldoviţa, Vatra Moldoviţei, Voroneţ şi Mănăstirea Humorului.

Catolicii sărbătoresc primii

Autorităţile sucevene anunţă că în perioada sărbătorilor sunt asigurate mijloace de transport în comun pentru cinci circuite de vizitare a mănăstirilor din Bucovina. Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă în sâmbăta dinaintea Paştelui ortodox, la biserica „Sfânta Înviere“ din centrul Sucevei.

Sâmbăta viitoare, în noaptea de Înviere pentru creştinii ortodocşi, în capela din Salina Cacica va fi oficiată o slujbă religioasă care va fi televizată. Mâine seară, la catedrala romano-catolică „Sfântul Johanes Nepomuk” din Suceava va avea loc un concert al artistului Griogore Leşe.

Săptămâna viitoare, în prima zi a Paştelui ortodox vor fi sfinţite oul gigant încondeiat şi pasca uriaşă din Rădăuţi. Manifestările „Paştele în Bucovina” se vor încheia la 23 aprilie, de Sfântul Gheorghe, ziua patronului spiritual al Sucevei.

Cu acaestă ocazie va fi adus, pentru prima oară în Bucovina, steagul de luptă al lui Ştefan cel Mare. Tot în premieră, pianistul Richard Clayderman va susţine un recital pe stadionul „Areni“. Biletele se găsesc la Muzeul de Istorie, Casa de Cultură şi la casa de bilete a stadionului, precum şi la intrarea în Târgul de Paşte. Preţul unui bilet este de 40 de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite