Suceava: Anul acesta: 19 morţi pe şoselele din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul accidentelor de circulaţie a scăzut comparativ cu începutul anului trecut, pe fondul filtrelor agenţilor de circulaţie

Oficialii Poliţiei Rutiere spun că numărul accidentelor a scăzut în comparaţie cu anul trecut, dar că sucevenii continuă să apese în exces pedala de acceleraţie. În primele trei luni ale acestui an pe şoselele judeţului s-au produs 50 de accidente soldate cu 19 morţi şi 36 de răniţi grav.


„De la începutul anului au  fost organizate 311 acţiuni care au constat în combaterea excesului de viteză, a consumului de alcool, determinarea pietonilor să respecte normele de traversare şi a şoferilor să poarte centura de siguranţă”, a declarat Laurenţiu Hermeniuc, şeful Poliţiei Rutiere Suceava. Numărul accidentelor grave a scăzut cu 24 faţă de primul trimestru al anului trecut, iar cel al persoanelor rănite grav s-a redus la jumătate. „Cei care se urcă băuţi la volan ar trebui să rămână pietoni pe viaţă. Şoferia este un  privilegiu, nu un drept”, a spus Costel Bogatu, profesor.


Analiza făcută de oficialii de la Rutieră arată că viteza  este principala cauză a producerii accidentelor grave de circulaţie. „Viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare au determinat 26 de accidente, soldate cu şapte persoane decedate şi 20 rănite grav, iar băutura la volan a provocat opt accidente, cu patru morţi şi tot atâţia răniţi grav”, a declarat inspector Gabinat Mihai, şeful Biroului Drumuri Naţionale. Neacordarea de prioritate şi schimbarea direcţiei de mers fără asigurare corespunzătoare constituie 10% din totalul accidentelor.

Fiecare din incidentele înregistrate din acest motiv s-a soldat cu câte un mort şi doi răniţi grav. Neglijenţa pietonilor în traversarea străzii a fost motivul producerii altor 10 accidente, adică 20% din totalul evenimentelor rutiere, din care au rezultat 5 persoane decedate şi 5 răniţi grav.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite