Succesul la fete e garantat dacă vii cu maşina la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Le place viteza. "Aleargă" numai cu boxele bubuind în ritmuri hip-hop şi house. Altfel se uită fetele la ei când au maşină. Când scapă de şcoală, se duc cu prietenii la mare şi la munte.

Le place viteza. "Aleargă" numai cu boxele bubuind în ritmuri hip-hop şi house. Altfel se uită fetele la ei când au maşină. Când scapă de şcoală, se duc cu prietenii la mare şi la munte. Merg şi cu 170 de kilometri la oră pe autostradă. Pentru liceenii din Capitală, care au împlinit 18 ani, a avea carnet de şofer şi propria maşină este deja o modă.
Cezar este elev în clasa a XII-a la Colegiul German "Goethe" din Capitală. Din primăvară şi-a luat carnetul şi vine deja cu maşina personală la şcoală: un Peugeot 206. "Este prima mea maşină. A fost a fratelui meu, care mi-a lăsat-o mie. O avem de 5 ani. El are acum un Audi A4. O să-i urmez exemplul când o să iau şi eu la facultate. E bine că am scăpat de abonamentul la metrou. În fiecare zi îmi ajut colegii şi îi mai duc acasă cu maşina", spune Cezar. El vine în fiecare zi cu maşina la şcoală şi nu scapă de dădăceala părinţilor: "Să fii cuminte, să ai mare grijă, să nu bei la petreceri când eşti cu maşina". "O dată m-a luat radarul - poveşteşte Cezar. Mergeam cu 70 la oră şi aveam restricţie de viteză de 40 de kilometri la oră. Am ştiut însă să vorbesc şi am scăpat. Nici măcar nu am dat bani". De mic, Cezar iubeşte maşinile şi spune că de la bunicul, care a fost mare mecanic auto, a moştenit această pasiune. "Bucureştiul este foarte aglomerat şi trebuie să fii foarte atent - zice el. Mulţi nu respectă culorile semaforului, nu cunosc regulamentul". Prietena băiatului este privilegiată. O duce şi o aduce de la şcoală cu maşina, iar succesul la fete este garantat: "A avea maşină poate fi şi o fiţă, nu şi la mine. Eu chiar am avut nevoie de maşină pentru că stau foarte departe de şcoală, plus că am meditaţii în fiecare zi. Am succes la fete, iar maşina este un avantaj în acest sens. Altfel se uită la tine când ai maşină". Profesorii nu îi zic nimic, iar dirigintele chiar l-a felicitat când şi-a luat carnetul. Aproape 4.500.000 de lei, atât îl "costă" maşina în fiecare lună, aici incluzând cele două plinuri pe lună, spălatul şi diferite probleme tehnice. Banii vin din buzunarul părinţilor. Visul lui Cezar este să-şi cumpere un Golf 5 Diesel din Germania, la mâna a doua. Prietenii băiatului au şi ei maşină sau motociclete: Golf 4, Cielo, Toyota, Alfa Romeo, Aprilia RS 125.

Beizadelele politicienilor fac ravagii pe şosele
Beizadelele oamenilor politici fac ravagii pe şosele. Fără permise auto, dar cu mai multe accidente grave la activ, Iustin Covei, fiul judecătorului Covei din Craiova, şi băiatul comisarului Ilie Vilău, de la IPJ Dolj, participau prin anul 2004 la raliuri ilegale în Craiova. Niciunul dintre ei nu împlinise vârsta de 18 ani şi nu avea permis de conducere, însă prietenii lor nu ezitau să le împrumute bolizii pentru un exces de adrenalină. Profitând de funcţia tatălui său, Iustin a condus pe drumurile publice fără permis şi a fost implicat în mai multe bătăi. Anul trecut, fiul subprefectului de Vrancea, Mircea Merchea, a făcut o altă trăsnaie: un accident cu maşina Prefecturii. Deşi avea doar 17 ani, el a furat maşina tatălui şi a tamponat-o de zidul Stadionului Tineretului din Focşani. Beizadeaua fostului senator Traian Rece, Constantin Rece, conducea anul trecut maşini neînmatriculate. Tânărul se afla la volanul unui Mercedes, care, în urma verificărilor, s-a dovedit a fi radiat din circulaţie încă din noiembrie 2003. El a declarat atunci că maşina este a tatălui său şi habar nu avea că nu are voie să se plimbe cu ea pe stradă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite