Suburbiile Parisului, cuprinse din nou de violenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incidentele au avut loc în preajma comemorării victimelor de anul trecut

extinzându-se şi în restul ţării, un marş al tăcerii a omagiat la Clichy-sous-Bois memoria victimelor, printre participanţi numărându-se şi primarul localităţii.
A fost dezvelită o placă funerară comemorativă în faţa şcolii unde au învăţat cei doi tineri, iar seara a avut loc un concert rock. Ancheta deschisă anul trecut progresează anevoios, mai mulţi poliţişti care i-au hăituit pe tinerii amintiţi şi i-au silit să se refugieze în interiorul unei staţii de transformare electrică, unde au fost prefăcuţi în scrum, fiind convocaţi abia luna viitoare în faţa unui judecător de instrucţie.
Ceremoniile comemorative s-au desfăşurat într-o atmosferă de oarecare încordare, determinată de incidentele din zilele precedente, când mai multe autobuze au fost incendiate de tineri înarmaţi şi purtând cagule. Ministerul de Interne, condus de Nicolas Sarkozy, s-a temut de extinderea acestora, luând măsuri de precauţie. Actele de violenţă de mai mică amploare au devenit, de altfel, endemice în aceste zone. Un recent raport al autorităţilor apreciază că "cea mai mare parte a condiţiilor care au dus anul trecut la dezlănţuirea violenţelor nu au dispărut", sentimentul fiind că nimic nu s-a schimbat de atunci.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite