Sublocotenentul Hâncu, pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oameni simpli, militari în rezervă, parlamentari şi miniştri au ţinut să îi aducă un ultim omagiu sublocotenentului Bogdan Hâncu, ucis într-un atentat în Irak. La ceremonie au fost

Oameni simpli, militari în rezervă, parlamentari şi miniştri au ţinut să îi aducă un ultim omagiu sublocotenentului Bogdan Hâncu, ucis într-un atentat în Irak.
La ceremonie au fost prezenţi Teodor Atanasiu, ministrul apărării, Gheorghe Flutur, ministrul agriculturii, şi Bogdan Olteanu, preşedintele Camerei Deputaţilor. Ceremonialul militar a fost scurt. Primul care a vorbit a fost şeful Statului Major General al Armatei Române, Eugen Bădălan. "Vreau însă să vă asigur că facem tot ce se poate pentru a asigura securitatea militarilor noştri pe teatrele de operaţiuni. Trebuie să fim conştienţi că, în ciuda oricărui efort pe care l-am face, tragedii similare se mai pot repeta. Dumnezeu să te odihnească în pace, Bogdane, drag camarad", a spus, printre lacrimi, generalul Bădălan. În onoarea primului militar român căzut în Irak, au fost trase mai multe salve de arme, după care a fost intonat imnul naţional. Edilii oraşului au anunţat că o stradă din Iaşi ar putea primi numele sublocotenentului Bogdan Hâncu. Ministrul apărării a precizat totuşi că nici nu se pune problema retragerii trupelor româneşti de pe teatrele de operaţiuni din Irak şi Afganistan.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite