Stufstock, ediţie "înrăită"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest weekend, 26 de trupe şi artişti din România şi din străinătate vă cheamă la distracţie, în încercarea de a vă atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă mediul

În acest weekend, 26 de trupe şi artişti din România şi din străinătate vă cheamă la distracţie, în încercarea de a vă atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă mediul înconjurător. Deviza celei de-a şasea ediţii a festivalului Stufstock, care se desfăşoară între 14 şi 16 august, este "Nu staţi degeaba!".

Mircea Toma, unul dintre fondatorii acestui festival, a explicat că la Stufstock oamenii nu sunt doar spectatori, ci aliaţi pentru susţinerea spiritului necomercial. "La Stufstock votezi muzica bună şi dai o semnătură pentru natură", spune Toma.

Cu toate acestea, dacă observăm cu atenţie ce s-a întâmplat în ultimii ani la Vama Veche şi ce a rămas în urma fiecărei ediţii de festival, mai că ne vine să fugim mâncând pământul în acest weekend, în care plaja din Vamă se umple până la refuz.

Organizatorii promit că problemele cauzate de mulţimea neinteresată de mediul înconjurător vor dispărea treptat. Intrarea la festival se face acum numai pe bază de bilete, ceea ce a condus la micşorarea numărului de persoane. În plus, organizatorii au pregătit un ghid de conduită pentru toţi participanţii.

Prin acest cod, spectatorii sunt încurajaţi să nu mai arunce nimic pe jos, nici măcar chiştoace de ţigară, să traverseze staţiunea pe jos, să nu mai parcheze maşinile pe plajă sau în spaţiile amenajate pentru campare, să încerce să folosească cât mai puţine pungi de plastic, dar şi să anunţe Jandarmeria, Poliţia sau Căpitănia Portului Mangalia atunci când cineva încalcă regulile de conduită.

Stufstock înseamnă, însă, în primul rând distracţie şi muzică de calitate în cantităţi industriale. Porţile festivalului se deschid în fiecare zi, începând cu ora 18.00, iar concertele, care se vor desfăşura pe două scene, una la Spice Club şi una la Marina Park, încep la ora 20.00.

Printre cei care vor încinge atmosfera anul acesta la Stufstock se numără trupele Apocalyptica, Konquistador, The Amsterdams, Air Traffic, Kultur Shock sau The Pixels, dar şi soliştii Byron, Jean-Luc Ponty sau Harry Tavitian.

Preţul unui bilet pentru una dintre cele trei zile ale festivalului, care asigură intrarea doar la concertele de pe Marina Park, este de 75 lei, iar un abonament pentru întreg festivalul costă 150 de lei. Biletele sunt disponibile pe site-urile www.bilet.ro, www.eventim.ro şi www.ticketpoint.ro, din reţelele magazinelor Germanos, Carrefour, Diverta, Flamingo şi Flanco şi în punctele de vânzare din Vama Veche.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite