Studenţii orădeni îşi pot lua Jaguar la reducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un important dealer auto le oferă studenţilor autoturisme cu 40% mai ieftine decât cele de pe piaţă. Tinerii ar prefera să li se asigure reduceri la materialele didactice.

 Studenţii din Senatul Universităţii Oradea (UO) au demarat miercuri campania „Reduceri pentru studenţi în Oradea”, o acţiune care urmăreşte sensibilizarea agenţilor economici din oraş pentru acordarea unor reduceri semnificative studenţilor.
„Dorim să sprijinim studenţii orădeni în perioada grea care urmează. Cu toate că în alte centre universitare din România şi din străinătate funcţionează de ani buni sisteme de reducere pentru studenţi prin carduri sau alte forme, în oraşul nostru nu a existat o preocupare pentru a oferi astfel de oferte studenţilor şi mai ales pe baza carnetului de student“, spune Adrian Dume, preşedintele studenţilor din Senatul UO.

Studenţii, consumatori importanţi

Potrivit acestuia, studenţii reprezintă în Oradea o componentă importantă, mai ales în rândul consumatorilor. „Din acest motiv trebuie sprijiniţi şi încurajaţi. Prin urmare, lansăm astăzi o invitaţie către toate firmele orădene, să lanseze oferte de reduceri destinate studenţilor pe baza carnetului de student”, susţine Adrian Dume. El spune că studenţii ar trebui să constituie o prioritate pentru mediul economic în această perioadă. Câteva firme şi-au anunţat deja ofertele pentru studenţi.
Este vorba de dealerul auto SC Casa Auto Oradea, dealer Mercedes-Benz, Ford, Hyundai, Land Rover şi Jaguar, care oferă special pentru studenţi promoţii şi discounturi de până la 40%, la achiziţionarea unui autoturism, reduceri şi preţuri promoţionale la service şi piese de schimb. Club City, de pe strada Mihail Kogălniceanu, organizează în fiecare zi de joi „Student Night” în cadrul căreia între orele 22.00 şi 1.00 acordă o reducere de 50% pentru consumaţie. Club Light, din pasajul Vulturul Negru, organizează în fiecare vineri o seară studenţească cu promoţii săptămânale dedicate studenţilor.

Ar prefera să aibă reduceri la materialele didactice

Studenţii orădeni susţin că aceste reduceri ar fi utile la materiale didactice, haine, cărţi, birotică. “Am avea nevoie de reduceri la calculatoare, cărţi, birotică, lucruri utile pentru facultate. Ca şi studenţi avem nevoie de cultură, nu de maşini. Eu cred că este o preocupare falsă a reprezentanţilor studenţilor, care nu ne cunosc nevoile reale. Nu avem cărţi în biblioteci. Ar trebui făcute înţelegeri cu edituri pentru achiziţionarea de cărţi pentru că biblioteca universitară, când va fi gata, va fi pe jumătate goală pentru că universitatea nu a mai cumpărat cărţi.
Un singur volum din Istoria Transilvania costă 45 de lei, şi sunt trei volume”, spune Cristina P., studentă la Istorie. Studenţii orădeni beneficiază de reduceri la spectacolele de teatru şi filarmonică şi, de curând, pe mijloacele de transport în comun.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite