Studenţii învaţă să devină oameni de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni debutează la Târgu-Mureş un nou sezon de şcoală de afaceri pentru studenţi. Cu sprijinul unei organizaţii internaţionale, tinerii vor face internshipuri în companii.

Organizaţia internaţională Association Internationale des Etudiants en Science Economique et Commerce (AIESEC) vine în sprijinul studenţilor din Târgu-Mureş care doresc să devină viitori antreprenori.
Astfel, AIESEC  demarează proiectul Sustenability Challenge, care se va desfăşura la nivel naţional până la sfârşitul lunii mai. Proiectul are două componente majore, Learn IT şi Business School şi se adresează studenţilor şi masteranzilor universităţilor târgumureşene, dornici de a intra în contact cu specialişti de pe piaţa locală din domeniul IT şi de a-şi începe propria afacere.
Studenţii târgumureşeni s-au înscris la sesiunile proiectului până ieri. „Până în momentul de faţă avem 40 de aplicaţii la Business School şi 25 la Learn IT, însă suntem siguri că numărul acestora va creşte, având în vedere că nu există taxă de înscriere. Singurele condiţii pe care aceştia trebuie să le îndeplinească sunt să fie interesaţi de dezvoltarea lor şi să participe la sesiunile săptămânale de pregătire”, a declarat Diana-Andrada Zaharia, vicepreşedinte AIESEC Târgu-Mureş.
Componenta de antreprenoriat a proiectului, Business School, cuprinde nouă sesiuni de pregătire în care studenţii au posibilitatea să înveţe de la profesori universitari şi de la reprezentanţii unor societăţi comerciale cum să întocmească un plan de afaceri.

Adevărată şcoală de afaceri


Totodată, ei vor afla cum pot să acceseze fonduri europene, cum să-şi planifice cariera, cum să-şi construiască un brand al firmei, cum să desfăşoare o campanie de promovare pentru a-şi vinde produsele şi cum să aibă o relaţie constructivă cu angajaţii. Ana Maria Moldovan, studentă în anul II la Facultatea de Stiinte Economice, Juridice şi Administrative a Universităţii „Petru Maior” din Târgu-Mureş, s-a arătat încântată de proiectul AIESEC.
„Am aplicat la programul Business School, pentru că mi-e foarte util în viitoarea mea carieră. Sper ca după facultate să am propria mea firmă de consultanţă, iar cunoştinţele acumulate îmi vor fi de folos”, a precizat studenta. Studenţii care optează pentru componenta Learn IT beneficiază de  opt sesiuni de pregătire în domeniul promovării online a afacerilor, Corel Draw, Photoshop, HTML. După sesiunile de training vor urma cele de stragiatură, studenţii au ocazia să-şi pună în practică toate cunoştinţele acumulate, în cadrul firmelor participante la proiect.

Proiectul debutează la finele lunii


Dintre aplicanţi se va selecta un număr de 100 de participanţi, 50 pentru Business School şi 50 pentru Learn IT, ce vor fi selectaţi pe baza formularului de aplicare şi a CV-ului ataşat. Proiectul va începe în 30 martie şi se va încheia la 31 mai, iar în 1-8 iunie se vor prezenta rezultatele acestuia. Componenta de antreprenoriat a proiectului, Business School, cuprinde nouă sesiuni de pregătire în care studenţii au posibilitatea să înveţe de la profesori universitari.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite