Studenţii învaţă în camere şi bucătării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii învaţă în camere şi bucătării
Studenţii învaţă în camere şi bucătării

Administratorii spun că s-a ajuns în această situaţie pentru că sălile de lectură au fost transformate în camere de locuit.

În plină sesiune, studenţii cazaţi în căminele din Iaşi trebuie să se gândească unde pot merge să înveţe. În campusul Tudor Vladimirescu, unde sunt cazaţi în jur de 6.800 de tineri, nu există nicio sală de lectură. Tinerii care vor să înveţe sunt nevoiţi să stea în bibliotecile sau amfiteatrele facultăţilor pentru că în cămine încep petrecerile.

„Sală de lectură nu este, iar în cameră nu pot să învăţ pentru că suntem patru fete şi oricum gălăgia pe holuri e prea mare. Stau la biblioteca facultăţii până târziu”, spune Ioana C., studentă în anul II la Medicină, cazată într-un cămin din Tudor.

Studenţii din Copou
prind rând la sală

„În toamnă, când nu au unde să se cazeze spun că nu au nevoie de săli de lectură, acum însă le trebuie. Cei care vor să înveţe să meargă în amfitearele facultăţilor sau în biblioteci”, precizează Gheorghiţă, administratorul căminelor din Tudor. 
În campusurile din Copou, studenţii au câte o sală de lectură de 25 de locuri, care este împărţită de 500 de tineri. Studenţii spun că trebuie să meargă de dimineaţă în sala de lectură, dacă vor să prindă un loc liber. „De multe ori mai vin cu scaune din cameră şi se aşează câte patru la o masă. Atmosfera nu e deloc plăcută, unii se foiesc pe uşă, cu alţii te mai cerţi pentru că nu vor să deschidă geamul”, spune Adina Apetrei, studentă la Geografie, cazată în „Codrescu”.

În „Titu Maiorescu” studenţii au găsit alternative la sălile de lectură. „Eu învăţ în bucătărie sau în camerele de frigidere. Aşa am învăţat toată facultatea pentru că în sala de lectură este mereu agitaţie”, afirmă Alina Livadariu, masterandă la Economie.

 Administratorul căminelor, Romulus Dămăceanu, ridică din umeri. „Până în 1992 exista câte o sală de lectură pe fiecare palier, dar de atunci au fost transformate în camere de locuit din cauza spaţiilor puţine”, declară Dămăceanu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite