Studenţii au început chefurile şi iubirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prima noapte de după vacanţă, Regia bucureşteană duduia de petreceri

Forfotă, muzică de-ţi bubuie urechile, înghesuială la terase. Sărutări şi îmbrăţişări. În noaptea de duminică spre luni, "Regia" bucureşteană fierbea de studenţime. Aleile erau pline, petrecăreţii se cinsteau cu sticle de bere, din cluburi răsunau chiuieli în ritmuri latino. Mulţi studenţi au ales camerele de cămin, proaspăt "obţinute", pentru o revedere, aşa, ca la carte. Au petrecut nebuneşte. Sunt primele chefuri studenţeşti de după vacanţa de vară...
Colegii mestecă de zor pe holul căminului în cartofii prăjiţi... Ascunşi după un calorifer, el strânge mijlocul ei, ea sare obraznic pe după gât. Se alintă, se privesc adânc în ochi. "O să fiu a ta pentru totdeauna", se aude şoptit. Sunt de-abia în anul I de facultate... În spate, camere pline, râsete, gălăgie, muzică bună. Pe mese zac desfăcute borcanele de zacuscă, conserve şi brânză. În frigidere de-abia mai încap oalele pline de ciorbă şi mâncare de măzare. Un student se freacă pe burtă: "Ce bună e mâncarea de la mama!". De prin camere bubuie muzica, studenţii aplaudă, fetele chiuie. La camera 305, petrecerea debutează cu un film de groază. Fetele urlă, băieţii se distrează copios. Stau înghesuiţi toţi într-un pat, în beznă, într-o cameră de două persoane. Zecile de ochi privesc într-un singur loc: ecranul calculatorului. "Două zile am tras de camera asta până s-o avem - spune Ionuţ, student în anul II la
Calculatoare
. Acum, ne bucurăm de ea. De băut n-avem decât ulei, aşa că am luat-o puţin pe ulei... Ne-a cam ameţit şi vopseaua proaspăt întinsă pe dulap. L-am vopsit de dimineaţă şi-acum tragem şi noi în piept... Cred că de-aia suntem aşa petrecăreţi... oricum, suntem din Argeş şi Teleorman, judeţele cele mai distractive...", zice Ionuţ, student în anul II. Închizi uşa, se stinge instantaneu şi becul. Fetele încep din nou să urle, băieţii fac din nou pe haiducii. "Păzeaaa!", se aude de pe hol. Studenţii au dat drumul unei adevărate întreceri cu bicicletele. Galopează dintr-un colţ în altul al coridorului să vadă care reuşeşte să meargă drept pe două roţi. Toţi sunt mahmuri. "
Cămin forever!
, asta e deviza noastră. De-abia ne-am întâlnit şi ne-am adunat iar cu toţii. O să petrecem cu multă bereee...", spune Claudiu, anul IV. Un pic ameţiţi de la băutură, rumeni în obraji şi vorbăreţi nevoie mare, studenţii din anul IV se reped pe bicicletă, dar brusc îi loveşte melancolia: "Naşpa, e greu... Sufletul mi-e pustiu. Din anul I mi-am promis să-mi iau cizme de cauciuc ca să merg la baie şi nu m-am ţinut de promisiune. Sunt un mare nesimţit... Nu mă aşteptam ca în cei trei ani de facultate să ajung să beau aşa mult... Aş fi vrut să fie mai utilă facultatea. Oricum, fericirea e că mă iubeşte toate boboaceleee!", urlă el satisfăcut. "Bobocii" stau mai retraşi, ascunşi prin camere, cu ochii în calculatoare. Îi vezi zâmbindu-şi unul altuia timid, căutând disperaţi prieteni, strângând mâini. "Mie mi-a pus mama o groază de pulpe de pui ca să am ce mânca, ciorbă şi miere.
Beau o bere în seara asta în cinstea noului an ce vine şi-i atrag pe colegi cu noul meu sistem audio. Dau muzica mai tare, ei vin, şi uite-aşa ne împrietenim... Nu-mi plac fetele din cămin şi sunt supărat că prea şi-au luat-o în cap, şi-au câştigat cam prea multe drepturi...", spune Cornel, student în anul I. Afară, forfotă. E trecut de ora 12 noaptea. De prin camere, studenţii ies în cluburi. Cu minijup strâns pe trup, fetele îşi ţuguie buzele. Intră în clubul ONX. Se suie pe mese, îşi unduiesc trupurile, se pipăie. Adunaţi la o masă, un grup de băieţi "adulmecă" fetele, privindu-le melancolic prin fumul negru de ţigară. Pufăie des, oftează preocupaţi. Unii îşi fac curaj şi le prind repede pe după mijloc. Se încinge atmosfera. "Da, mă, da... mâine mergem la şcoală, sigur, sigur... să nu uitaţi să vă luaţi notiţe", se aude unul ţipând.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite