Structurile de informaţii sunt conduse de interimari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un specialist în lupta antitero, la comanda SRIDupă ce Radu Timofte îşi va strânge lucrurile şi va părăsi SRI-ul, numărul 1 la comandă va fi un tânăr de 35 de ani. Florian Coldea,

Un specialist în lupta antitero, la comanda SRI
După ce Radu Timofte îşi va strânge lucrurile şi va părăsi SRI-ul, numărul 1 la comandă va fi un tânăr de 35 de ani. Florian Coldea, prim-adjunct al lui Timofte, este un "produs" marca SRI. El a fost şcolit în cadrul Academiei Naţionale de Informaţii, la facultatea de Psihosociologie, după care a lucrat în domeniul antiterorist şi de informaţii. A fost numit adjunct în vara anului trecut, iar la începutul acestui an a fost avansat la gradul de colonel.

SIE condus de un general avansat de Ion Iliescu
Silviu Predoiu a fost şi el uns pe funcţia de adjunct la SIE tot în a doua jumătate a anului trecut. A terminat Facultatea de Geologie, după care a făcut o serie de cursuri de pregătire în domeniul informativ, la o şcoală din Brăneşti. A avut apoi mai multe misiuni externe sub acoperire, fiind trimis inclusiv în Nigeria. După 1998 a început ascensiunea în structurile din cadrul SIE. În anul 2001 a fost numit şef al direcţiei Antitero, de aici primind apoi, pe rând, comanda direcţiilor Protecţie şi Securitate. În noiembrie 2005 a fost promovat la conducerea serviciului. După numire a fost ţinta mai multor atacuri, fiind bănuit că ar fi un vehement susţinător al PSD-ului.

Un poliţist cu experienţă, la DGIPI
Cel care ar putea prelua conducerea interimară a Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI este actualul director adjunct, chestorul de poliţie Constantin Dârnă. Doctor în ştiinţe Juridice, Dârnă a ocupat, de-a lungul timpului, mai multe funcţii de conducere în Inspectoratul General al Poliţiei şi Ministerul de Interne. Înainte de a ajunge adjunctul lui Virgil Ardelean, el a fost şeful Direcţiei de Investigaţie a Criminalităţii din cadrul IGP.

Marcel Sâmpetru, interimar la Parchetul General
Până când ministrul justiţiei, Monica Macovei, va propune preşedintelui României un nou şef pentru Parchetul General, interimatul va fi asigurat, conform legii, de prim-adjunctul procurorului general. Această funcţie este ocupată, în prezent, de Marcel Sâmpetru. Ministrul justiţiei, Monica Macovei, a luat act de demisia lui Botoş şi va iniţia în scurt timp procedura de propunere a procurorului general. "Ministrul justiţiei şi-a exprimat în repetate rânduri punctul său de vedere în legătură cu competenţele manageriale ale procurorului general Ilie Botoş", a subliniat Monica Macovei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite