Stroe: "Avem o mare problemă cu serviciile"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

serviciile secrete occidentale. Deputatul PNL Titu Gheorghiof consideră că datele referitoare la efectivele serviciilor secrete din Occident nu sunt cele reale. "Serviciile străine nu lucrează cu


serviciile secrete occidentale. Deputatul PNL Titu Gheorghiof consideră că datele
referitoare la efectivele serviciilor secrete din Occident nu sunt cele reale. "Serviciile străine nu lucrează cu toate efectivele la vedere. Noi avem publice cifrele reale ale angajaţilor, ei nu", a declarat Gheorghiof. În realitate, însă, la cererile ziarului Adevărul, serviciile secrete româneşti au refuzat să precizeze numărul angajaţilor lor, SIE spunând că ar fi vorba de un secret de stat "ca şi în alte ţări".
Deputatul PSD Ion Stan, secretar al Comisiei parlamentare pentru exercitarea controlului activităţii SRI, a declarat că serviciile secrete autohtone au mai puţin personal decât media instituţiilor similare occidentale. "La acest capitol, România are, la milionul de locuitori, sub 50 la sută oameni faţă de media serviciilor din alte ţări", a precizat Stan.
Social-democratul a spus că o comparaţie între cifrele oferite de autorităţile româneşti şi cele ale occidentalilor nu poate fi eficientă, întrucât serviciile străine lucrează cu 80 la sută personal sub strictă acoperire, cifre care nu sunt făcute publice, la vedere aflându-se doar 20 de procente din structuri. "Instituţia ofiţerului acoperit primează în structurile serviciilor secrete occidentale", a mai spus Ion Stan.

Dezvăluirile Adevărul
Adevărul a publicat, marţi, o statistică despre numărul de ofiţeri din SRI şi SIE şi raportul comparativ cu mai multe servicii secrete occidentale. Conform datelor rezultate, România are mai mulţi ofiţeri pe cap de locuitor decât Statele Unite, Germania sau Franţa.
De asemenea, statistica mai demonstra şi faptul că, astăzi, România are mai mulţi ofiţeri decât în perioada comunistă, cifră care nu a fost negată de niciunul dintre parlamentarii din Comisia SRI.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite