Streep, diavolul care se îmbracă de la Prada

0
Publicat:
Ultima actualizare:

HBO, duminică ora 20.00 Un personaj ca Miranda stârneşte admiraţia sau groaza, depinde cum şi cât de aproape îl priveşti Meryl Streep joacă în "Diavolul se îmbracă de la

HBO, duminică ora 20.00

Un personaj ca Miranda stârneşte admiraţia sau groaza, depinde cum şi cât de aproape îl priveşti

Meryl Streep joacă în "Diavolul se îmbracă de la Prada" un rol care nu o caracterizează, dar care până la urmă îţi poate fi simpatic.

Andy Sachs (Anne Hathaway), o tânără absolventă de jurnalism, aplică pentru un post de asistentă la "Runaway Magazine", o celebră revistă de modă newyorkeză. Ideea că va pătrunde în lumea modei o încântă pe Andy, care încearcă să-şi ia slujba în serios.

Entuziasmul îi piere repede, pe măsură ce o cunoaşte pe Miranda (Meryl Streep), redactorul-şef al publicaţiei.
Crudă, nemiloasă cu subalternii săi, perfecţionistă şi obsedată de aparenţe, Miranda este un indicator al tendinţelor din modă. Părerea sa este literă de lege, dezacordul său înseamnă ruinarea celui care l-a provocat. Pe scurt, întreaga industrie este condusă de ea.

Revista pe care aceasta o conduce trebuie să rămână în top, acolo unde este deja, şi pentru asta totul trebuie să fie impecabil, de la primul până la ultimul angajat.

Filmul, cartea şi realitatea

Filmul regizat de David Frankel este ecranizarea romanului omonim al Laurenei Weisberger. Autoarea a trecut printr-o experienţă asemănătoare atunci când a lucrat la revista "Vogue", în primii ani după terminarea facultăţii.

După citirea cărţii şi apoi, la apariţia filmului, persoane din anturajul Laurenei Weisberger, dar şi alţi oameni din branşă l-au recunoscut în rolul jucat de Meryl Streep pe redactorul-şef al revistei ,,Vogue" USA, Anna Wintour. Împotriva tuturor similarităţilor existente între personajul real şi cel fictiv, autoarea neagă faptul că aceasta ar fi sursa inspiraţiei.

Filmul, spre deosebire de carte, se axează mai mult pe Miranda şi pe tot răul pe care aceasta îl atrage în nesfârşita ei căutare a perfecţiunii.

Detalii despre film

Regizorul David Frankel se află la debutul său în lungmetraj, după ce a regizat câteva episoade din ,,Totul despre sex" şi ,,Anturaj".

Meryl Streep a participat la conceperea acestui rol şi a făcut ca personajul său să nu semene neapărat cu Anna Wintour. Pentru acest rol actriţa a fost nominalizată la Oscar.

Anne Hathaway, al cărei rol a fost umbrit de celebra Meryl Streep, a afirmat că prezenţa sa în acest film i-a crescut vizibilitatea în lumea modei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite