Străzile Iaşiului, pustii la meciul României cu Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timpul meciului România-Franţa de luni seară, Iaşiul arăta ca un oraş din Spania la orele siestei. Străzile erau pustii, iar mijloacele de transport în comun au circulat mai mult

În timpul meciului România-Franţa de luni seară, Iaşiul arăta ca un oraş din Spania la orele siestei. Străzile erau pustii, iar mijloacele de transport în comun au circulat mai mult goale. În schimb, barurile şi pub-urile din oraş au fost arhipline, microbiştii îngrămădindu-se oriunde se putea bea o bere în faţa unui televizor.

În cel mai cunoscut pub din Iaşi cu profil sportiv, "Magic Sport Pub" din cartierul Tudor Vladimirescu, ultima masă a fost rezervată cu trei zile înainte de meci. "Mi se pare super-tare să urmăreşti competiţiile sportive aici. Orice obiect pentru decorul barului are legătură cu fotbalul", ne-a spus studentul Răzvan Odobei, prezent la meciul naţionalei.

În schimb, studenţii cu buzunarele goale, dar cu poftă să-i susţină în grup pe tricolori, au apelat la o soluţie ingenioasă: au scos un televizor şi câteva scaune în faţa căminului T12 din campusul "Tudor Vladimirescu" şi au petrecut seara cu prietenii, urmărind mult aşteptata partidă. Nici politicienii nu au ratat momentul meciului. Cei doi candidaţi care se bat în turul doi pentru Primăria Iaşiului, Dumitru Oprea (PD-L) şi Gheorghe Nichita (PSD), au profitat de ocazie pentru a se băga printre microbişti.

Dumitru Oprea a vizionat meciul în aer liber, în faţa unui ecran uriaş montat în cartierul Dacia, alături de o mulţime de suporteri. Gheorghe Nichita, actualul primar al Iaşiului, a urmărit partida de fotbal tot în aer liber, în mijlocul câtorva sute de oameni adunaţi lângă stadionul "Magic Stadium" din zona Tudor Vladimirescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite