"Strategia de mediu n-are viziune"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul mediului, Attila Korodi (foto), a declarat ieri că strategia pentru dezvoltare durabilă a României până în 2030, aflată în prezent în dezbatere publică, nu are încă viziune

Ministrul mediului, Attila Korodi (foto), a declarat ieri că strategia pentru dezvoltare durabilă a României până în 2030, aflată în prezent în dezbatere publică, nu are încă viziune de ansamblu şi premise clare. "Dacă vorbim de viziune, atunci ar trebui să fie concretă şi palpabilă.

Iar mediul trebuie să se integreze în tot ce înseamnă politici de dezvoltare şi industriale", a declarat Attila Korodi. Ministrul a propus ieri ca dezbaterile să se prelungească până în toamnă, şi nu până în iunie, aşa cum e prevăzut în proiect.

Până acum, site-ul www.strategia.ncsd.ro, pe care e postată strategia, a atras mai puţin de 2.000 de vizitatori, ceea ce e foarte puţin în comparaţie cu Franţa, de exemplu, unde peste 350.000 de francezi şi-au dat cu părerea. Călin Georgescu, directorul general al Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă, a spus că strategia s-a focalizat numai pe câteva capitole esenţiale, dar educaţia tinerilor va fi cel mai important domeniu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite