Stranierii vrânceni din Italia îşi reînmatriculează copiii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Inspectoratului Judeţean Şcolar Vrancea se confruntă în aceste zile cu o avalanşă de solicitări de transfer venite din partea copiilor din Italia. Potrivit şefului I.Ş.J.

Conducerea Inspectoratului Judeţean Şcolar Vrancea se confruntă în aceste zile cu o avalanşă de solicitări de transfer venite din partea copiilor din Italia.

Potrivit şefului I.Ş.J. Vrancea, inspectorul general Iordache Bostan, în doar o săptămână s-au primit 92 de cereri de reînmatriculare în unităţile de învăţământ din judeţ, toate venite de la elevii care învaţă în Italia. "Probabil, ceea ce se întâmplă acolo i-a îngrozit pe părinţi şi aceştia doresc să-şi vadă copiii în siguranţă.

Având în vedere faptul că, potrivit unor date neoficiale, peste 80.000 de vrânceni muncesc în Italia, prevăd ca până la vacanţa de iarnă numărul copiilor ce se vor întoarce în şcolile vrâncene să depăşească cifra 400.

Majoritatea solicitărilor sunt pentru şcolile din mediul rural, vrâncenii de la ţară luându-şi cu ei copiii în număr mai mare ca cei de la oraşe", a declarat Iordache Bostan.

Comunele cu cele mai multe solicitări de reînmatriculare în şcolile vrâncene sunt Năruja şi Nereju cu 10, respectiv, şapte cereri de transfer.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite