Străinii şi-au îngropat banii în mallurile din provincie - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre gradul de profitabilitate al mallurilor din provincie, cumpărarea unui dealer auto de către Eurohold sau evoluţia cursului valutar. Printre alte subiecte, Uniqa oferă acţionarilor ASA un preţ cu 20% peste piaţă, iar Erste are acordul statului român pentru listarea BCR în 2011.


Străinii şi-au îngropat banii în mallurile din provincie.

Valoarea mallurilor din provincie scade cu fiecare zi în care retailerii solicită reduceri de chirii din cauza scăderii vânzărilor, rapoartele financiare ale fondurilor de investiţii străine scoţând la iveală proprietaţi cu 20-30% mai mici decât costul de achiziţie. Fondul Equest Balkan Properties a evaluat în raportul financiar valabil pentru sfârşitul anului trecut proiectul Moldova Mall din Iaşi la 26,5 mil., scrie Ziarul Financiar.

Eurohold cumpară un dealer auto. Grupul bulgar Eurohold, care controlează asiguratorul Euroins şi compania de leasing Eurolease, va anunţa în curând achiziţia unui important dealer auto din România, a declarat pentru Business Standard directorul general al Euroins, Andrei Gluvacov. Prin această mişcare, grupul încearcă să aplice şi în România modelul de business din Bulgaria, structurat pe asigurări, leasing şi comerţ cu maşini.

Cursul s-a întors la nivelul din deschidere.
Leul s-a depreciat treptat faţă de euro în a doua parte a şedintei valutare, la finalul zilei fiind cotat la 4,2250 lei/euro, evoluţia leului asemănându-se cu cele ale monedelor celorlalte ţări emergente din regiune. Astfel, leul s-a apreciat iniţial de la 4,2275 la 4,2190 lei/euro, după care a revenit la nivelul din deschidere, iar la 16:45 băncile cumpărau un euro cu 4,22 lei şi îl vindeau cu 4,2275 lei, conform Wall Street.

Uniqa oferă acţionarilor ASA un preţ cu 20% peste piaţă. Grupul Uniqa, din Austria, care controlează Agras (ASA), prin intermediul Uniqa Asigurări, oferă acţionarilor minoritari câte 0,38 lei/acţiune, preţ cu 20% peste cotaţia din piaţă, în vederea delistării asigurătorului de la Bursa de Valori Bucureşti, informează Mediafax. Cel mai recent transfer cu acţiunile Agras la Bursă a fost realizat la 5 iunie, când preţul a stagnat la 0,317 lei. Titlurile asigurătorului au fost suspendate miercuri de la tranzacţionare pentru începerea retragerii acţionarilor minoritari, potrivit Curieul Naţional.

Erste are acordul statului român pentru listarea BCR în 2011
, titrează Bursa. Conducerea Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) este de acord cu propunerea austriecilor de la "Erste" privind amâ­narea listării BCR pentru 2011, a declarat, ieri, Mircea Ursache, preşedintele AVAS. "Vom accepta amânarea listării BCR pentru 2010-2011, deşi, prin contractul de privatizare a Băncii, nu există o clauză coercitivă care să ofere statului puterea să oblige acţionarul majoritar să listeze banca până în toamna acestui an", a menţionat, preşedintele Autorităţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite