Stop accidentelor în muncă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statisticile arată că tot mai mulţi bihoreni se accidentează grav, în timpul serviciului. De Ziua Mondială a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, experţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) i-au consiliat pe angajatori.

Tot mai mulţi bihoreni se accidentează grav, conducând autovehicule în timpul serviciului. Deşi numărul accidentelor de muncă a cunoscut în ultimii ani un trend descendent, în rândul acestora accidentele grave sunt tot mai numeroase, potrivit datelor prezentate  în această dimineaţă de către reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bihor.
Cu ocazia Zilei Mondiale a securităţii şi sănătăţii în muncă (SSM), ITM Bihor a organizat astăzi simpozionul denumit „Sănătate şi viaţă în muncă: un drept uman fundamental”, eveniment la care au luat parte angajatori bihoreni sau reprezentanţi ai acestora. „O mare parte a accidentelor de muncă grave au loc în trafic. Construcţiile reprezintă de asemenea un domeniu în care accidentele grave au devenit tot mai dese”, a spus Ioan Rădulescu, reprezentantul pe probleme de SSM al ITM Bihor.  Pentru a preveni acest gen de accidente, experţii ITM Bihor au prezentat exemple de bune practici în trafic, dar şi modalitatea corectă de identificare şi evaluare a riscurilor, la locul de muncă. Nerespectarea de către angajator a obligaţiilor cu privire la evaluarea riscurilor este pasibilă de amenzi cuprinse între 3.500 şi 7.000 de lei.

Riscuri în toate domeniile

Evaluarea riscurilor reprezintă baza abordării europene a SSM, în contextul în care, indiferent de domeniul de activitate, angajaţii sunt cei care suferă, pe termen lung, ca urmare a micilor scăpări ale angajatorilor cu privire la siguranţa locului de muncă. Exemplele în acest sens merg de la afecţiunile dorso-lombare cauzate de poziţiile necorespunzătoare la birou, până la riscurile de împiedicare, întoxicare etc.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite