Stewardesele denunţã lipsa mijloacelor de prevenire pe parcursul zborurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Companiile aeriene din Spania nu permit îsoţitorilor de zbor sã poarte mãşti de protecţie în timpul zborurilor naţionale şi internaţionale.

Sindicatul piloţilor şi al însoţitorilor de zbor solicitã implementarea unor noi metode de prevenţie în cazul avioanelor comerciale, pentru a stagna rãspândirea gripei porcine care a lovit Mexicul şi o bunã parte din lume.

Ignorand sindicatul, companiile aeriene nu le permit însoţitorilor de zbor sã poarte mãşti chirurgicale în timpul zborului, considerând împreunã cu Ministerul Sãnãtãţii cã acest lucru ar conduce la alarmarea fãrã motiv a pasagerilor.

O însoţitoare de zbor din Iberia denunţã liniile aeriene spaniole pentru cã cenzureazã folosirea mãştilor chirurgicale la bordul avioanelor din motive „mai mult estetice” ajungând pânã la penalizarea personalului de zbor care ar folosi aceste mãşti.

Pe de altã parte liniile aeriene spaniole reacţioneazã spunând cã nu fac decât sã se conformeze normelor Ministerului Sãnãtãţii care nu a stabilit mijloace de prevenire specifice zborurilor normale, în care nu au fost decoperite persoane având simptome gripale. Existã numai un protocol în cazul persoanelor suspecte de gripã.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite