Steve Jobs, miliardarul care se îmbrăca în blugi şi helancă pentru a economisi timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steve Jobs a ales simplitatea şi în viaţa personala: blugi şi helanca
Steve Jobs a ales simplitatea şi în viaţa personala: blugi şi helanca

Adeptul simplităţii în tehnologie, Steve Jobs şi-a dorit simplitate şi în viaţa personală. Nu era adeptul mâncărurilor sofisticate, era un vegetarian convins şi militant. Mai mult, a renunţat la costumele scumpe şi se îmbrăca în blugi şi helancă pentru a nu-şi pierde timpul cu alegerea hainelor dimineaţa

Vegetarian convins

Încă din anii adolescenţei sale, Steve a fost un vegetarian militant. Momentul în care a decis să renunţe la carne este marcat de perioada când era elev la Reed College. La 19 ani a început să studieze diete ciudate, despre care spunea că i-ar permite să elimine din organism tot mucusul.


Digestia îmi consumă energia

La un moment dat el a fost un "frutarian" - adică mânca numai fructe. Tot atunci a deprins şi obiceiul de a posti.

Nu mânca nimic zile întregi.Era convins că digestia îi consumă prea mult din energia de care avea nevoie ca să muncească, atunci când stătea treaz câteva zile şi nopţi la rând.

Steve era un vegetarian convins, la fel ca şi Laurene, soţia lui şi obişnuia să ţină adevărate prelegeri, oaspeţilor, despre consumul de carne. De când s-a decis pentru un asemenea stil de alimentaţie, Steve nu a făcut nicio concesie cărnii şi doar uneori mânca peşte (în special sushi).

Unul dintre alimentele sale preferate era morcovul crud, fără niciun fel de sos sau adaosuri.

Un jurnalist invitat la el acasă a descris mâncarea de pe masa familiei Jobs: "Am cinat, aşa cum fac întotdeauna Steve şi Laurene: amândoi sunt vegetarieni convinşi, nu mănâncă produse din carne. Am mâncat paste cu roşii crude, porumb proaspăt din grădină, conopidă la aburi şi o salată de morcovi cruzi. În timpul cinei, fiul lor de şase ani aduna plante medicinale din grădină pentru ceaiul de seară".

Steve îşi cumpăra legumele ecologice de la Whole Foods Market din Palo Alto, unde adesea mergea desculţ.

Haine simple, economie de timp

"Nu-mi pasă cum arăt," le spunea Steve prietenilor. Acesta este motivul pentru care se îmbrăca întotdeauna în blugi Levi's şi cu o helancă neagră, chiar şi la evenimente publice.

Se îmbrăca astfel aproape tot timpul, deşi, uneori a fost văzut purtând pantaloni scurţi şi sandale, şi uneori umbla desculţ.

Aceasta a fost o schimbare îndrăzneaţă, faţă de zilele în care se îmbrăca elegant la Apple şi NeXT, când purta cele mai scumpe costume Brioni.
Nu era împovărat de paradoxul de a fi multimilionar şi a purta haine simple. Faptul că se îmbrăca la fel în fiecare zi avea sens pentru el. Motivul declarat era că „economisesc timp, dimineaţa, pentru că nu trebuie să mă gândesc cum să mă îmbrac"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite