Steluţe de mare pentru plaje curate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia neguvernamentală Mare Nostrum a acordat, la sfârşitul sezonului estival, steluţe de mare operatorilor de plajă parteneri în proiectul "Litoral curat". Această măsură a fost

Organizaţia neguvernamentală Mare Nostrum a acordat, la sfârşitul sezonului estival, steluţe de mare operatorilor de plajă parteneri în proiectul "Litoral curat". Această măsură a fost prevăzută pentru motivarea operatorilor în a oferi servicii de calitate turiştilor.

În funcţie de gradul de curăţenie al plajei, fiecare operator poate obţine, pentru sectorul său, de la una la cinci steluţe de mare. Iniţiativa a fost bine primită de către operatorii de plajă, aceştia alegând să afişeze bannerul în locuri cât mai vizibile. Steluţele de mare au fost acordate în urma sesiunilor periodice de monitorizare a calităţii plajei, efectuate de către voluntarii organizaţiei Mare Nostrum.

În acest sens, aceştia au parcurs săptămânal toţi cei aproximativ 55 km de plajă turistică. "Numărul maxim de steluţe au fost sectoarele de plajă din Mangalia şi Eforie Sud. Sectoarele din Mamaia şi Constanţa însă, s-au dovedit a fi cel mai puţin curate" a spus Cosmin Bârzan, director de programe la Mare Nostrum. Proiectul "Litoral curat" vizează printre altele, creşterea gradului de iniţiativă civică a turiştilor şi locuitorilor din localităţile din zona costieră cu privire la colectarea selectivă a deşeurilor şi reciclarea materialelor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite