Statul pregăteşte ajutoare pentru producătorii auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul Renault, din care face parte Dacia, a solicitat autorităţilor române ajutoare de stat de aproape 70 milioane euro, pentru centrul tehnic Renault Technologie Roumanie de la Titu şi pentru furnizori ai Dacia şi Nissan.

De asemenea, grupul a cerut şi o garanţie de 100 milioane euro pentru un împrumut de la BEI, a declarat ieri directorului general al grupului Renault în România şi al Automobile Dacia, Francois Fourmont, în cadrul unei conferinţei organizată de Mediafax pe tema industriei auto în criză.

Prezent la dezbatere, premierul Emil Boc a confirmat negocierile şi a precizat că ajutoarele vor fi direcţionate către sectoarele cu efect multiplicator în economie, singurul impediment fiind reglementările Uniunii Europene în domeniu. „În afară de industria auto, ar putea primi ajutor de stat şi agricultura, siderurgia sau industria chimică”, a mai spus Boc.

Restructurare cu 600 de milioane de euro

Reprezentanţii AVAS au declarat recent că instituţia ar putea acorda, împreună cu Ministerul Economiei, ajutoare de salvare şi restructurare în valoare totală estimată la 600 de milioane de euro, pentru cel mult 65 de companii aflate în dificultate, în acest an şi anul viitor.

Guvernul a aprobat deja un memorandum privind garanţia de stat acordată companiei Ford Craiova., care intenţionează să împrumute 600 milioane euro de la Banca Europeană de Investiţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite