Statul oferă spre explorare opt câmpuri petroliere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) va scoate la licitaţie opt noi licenţe de explorare în 2008, a anunţat directorul general adjunct al Agenţiei, Mihai German. În cadrul unui

Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) va scoate la licitaţie opt noi licenţe de explorare în 2008, a anunţat directorul general adjunct al Agenţiei, Mihai German.

În cadrul unui seminar dedicat sărbătoririi a 150 de ani de la extragerea primului baril de ţiţei în România, oficialul ANRM a afirmat că, spre sfârşitul anului 2008, "sperăm să încheiem noi contracte pentru opt licenţe de explorare.

Termenul pentru depunerea ofertelor este 24 ianuarie 2008". Mihai German a mai arătat că cele opt perimetre sunt situate în localităţile Botoşani, Dorohoi, Hârlău, Prut, Iaşi, Siret, Huşi, Anina şi una în Depresiunea Est Panonică, în sud-vestul ţării.

De asemenea, tot în 2008, ANRM ar putea încheia contracte pentru 26 de perimetre de exploatare situate în sudul ţării, în nord-vest şi în Moldova. Ofertele pot fi depuse până la sfârşitul lunii februarie 2008. O mare parte din aceste perimetre a aparţinut companiilor Petrom şi Romgaz, care deţin împreună majoritatea zăcămintelor de petrol şi gaze naturale din România.

Rezervele României: 700 milioane de tone de ţiţei

În prezent, România are rezerve 700 milioane tone de ţiţei, din care 35% sunt rezerve atestate şi peste 1.000 miliarde metri cubi de gaze naturale, din care peste 45% sunt rezerve sigure. România a realizat o producţie de 4,8 milioane tone de ţiţei şi 12,2 miliarde metri cubi de gaze naturale, în 2006.

Cea mai mare producţie de ţiţei realizată de România, de 15 milioane tone, a fost consemnată în 1977, în timp ce producţia maximă de gaze naturale a fost atinsă în 1986, cu peste 35 miliarde metri cubi de gaze naturale extrase. (Rompres)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite