Statul este incapabil să ieftinească telefonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De astăzi, tarifele de interconectare la RCS-RDS, Cosmote şi Zapp ar fi tebuit să fie mai mici, însă nu are cine să semneze decizia oficială.

Este pentru a patra oară când autoritatea de reglementare este desfiinţată şi reînfiinţată sub altă titulatură. Guvernul a decis, pe 11 martie, desfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii şi înfiinţarea unei noi instituţii, ANCOM – Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

Aceasta va funcţiona sub control parlamentar, cu o conducere numită de şeful statului. Fostul şef al autorităţii, Liviu Nistoran, spune că nu va contesta hotărârea în instanţă, pentru că este „imoral”.

Riscăm proceduri de infrigement

„Şi eu tot în asemenea condiţii am ajuns preşedinte la ANC, prin desfiinţarea ANRCTI şi destituirea lui Dan Georgescu, aşa că ar fi imoral din partea mea”, a declarat Liviu Nistoran.

Fostul şef al ANC spune că viitorul preşedinte al noii instituţii va fi Cătălin Marinescu, fost preşedinte al IGCTI (Inspectoratul General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei).

De altfel, despre Marinescu s-a spus încă de la formarea noului Guvern că va fi numit preşedinte ANC. Reorganizarea rapidă a instituţiei se face şi din cauza presiunilor din partea Comisiei Europene, care a lansat procedură de infringement la adresa României (încălcare a dreptului comunitar).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite