Statul de funcţii al Primăriei Capitalei "lasă loc" de şpagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua organigramă după care va funcţiona municipalitatea de acum înainte face mari diferenţe între angajaţii primăriei. Chiar dacă, ierahic, directorii sunt egali, când vine vorba de

Noua organigramă după care va funcţiona municipalitatea de acum înainte face mari diferenţe între angajaţii primăriei. Chiar dacă, ierahic, directorii sunt egali, când vine vorba de salarii, acestea sunt diferite, pentru că "băieţii deştepţi" au mai multe avantaje. Aceştia sunt funcţionarii preferaţi ai şefului mare, Adriean Videanu. Potrivit noului stat de funcţii, conducerea Primăriei Capitalei dă mai multă importanţă consilierilor personali ai primarului general, decât inspectorilor. Un consilier de la cabinetul lui Videanu va avea un salariu de bază de 2.262 lei, în timp ce un inspector superior de la Serviciul de Control General este încadrat cu 1.676 de lei. Consilierii generali au cerut explicaţii, iar diferenţa de salariu le-a fost explicată sec: "Primarul are funcţie de demnitate publică, iar prin lege consilierii au o altă grilă de salarizare decât ceilalţi funcţionari".

Unii, mai directori decât alţii

În statul de funcţii aprobat săptămâna trecută de consilierii generali mai apare o inegalitate în ceea ce priveşte drepturile băneşti. Directorii au salarii diferite. De exemplu, cei de la achiziţii sau transporturi au venituri mai mari decât cei de la Direcţia Buget sau Învăţământ. Asta face ca preferaţii lui Videanu să fie încadraţi cu un salariu de 2.933 de lei pe lună, în timp ce unii directori au aceleaşi venituri de încadrare ca inspectorii sau şefii de servicii, adică 1.676 de lei lunar. Conducerea municipalităţii are şi aici o explicaţie: "Directorii care lucrează cu fonduri structurale beneficiază de un salariu mai mare cu 75 la sută faţă de ceilalţi", spun surse din Consiliul General.

Grila salariilor de la Primăria Capitalei

Primarul general: 6.245 de lei pe lună
Viceprimarii generali: 5.212 de lei pe lună
Directori: 1.676 şi 2.933 de lei pe lună
Inspector debutant: 571 de lei pe lună
Muncitor: 461 de lei pe lună

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite