Statul ar putea despăgubiri persoanele afectate de construcţia de autostrăzi- proiect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorii au aprobat astăzi un proiect de act normativ care prevede acordarea de despăgubiri pentru diverse prejudicii aduse persoanelor afectate de construcţia proiectelor majore în infrastructură, anunţă NewsIn.

Proiectul presupune acordarea unor despăgubiri persoanelelor care au de suferit de pe urma contruirii marilor proiecte de infrastructură, fie din punct de vedere al sănătăţii, fie din punct de vedere material.

Astfel, pentru cei care ajung să sufere de afecţiunilor respiratorii sau de auz cauzate de depăşirea limitelor maxime admise pentru noxe şi zgomot,
statul se angajează să acopere 90% din costurile tratamentului.

Totodată, în  cazul în care lucrările de construcţie asupra infrastructurii provoacă pagube materiale caselor, propietarii vor primi 80% din valoarea evaluată a pagubelor. Constatarea pagubelor ar urma să fie făcută de către o comisie constituită din dispoziţia prefectului judeţului, în prezenţa proprietarului afectat, în termen de 30 de zile de la primirea cererii.

Iniţiatorii proiectului sunt social-democratul Alexandru Cordoş, senatorii UDMR Attila-Zoltan Cseke, Szabo Andras, Levente Fekete, precum şi democrat-liberalul Şerban Rădulescu. Proiectul a primit un punct de vedere negativ din partea Guvernului, deoarece iniţiatorii nu au indicat sursa de finanţare.

Senatul este primă cameră sesizată în cazul acestei propuneri, Camera Deputaţilor fiind decizională.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite