The Telegraph: Statuia lui Traian nud, subiect de glumă printre români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statuia de pe treptele Muzeului Naţional de Istorie, devenită deja celebră în rândul bucureştenilor, a ajuns şi în presa britanică. Cotidianul "The Telegraph" a surprins câteva dintre reacţiile românilor care au ajuns să facă glume pe seama operei de artă.

O statuie care îl înfăţişează pe împăratul roman Traian cărând o lupoaică a născut diverse glume în rândul românilor, după ce a fost amplasată, duminica trecută, în faţa Muzeului Naţional de Istorie din Bucureşti.

Statuia realizată de Vasile Gorduz surprinde geneza poporului român: din contopirea dacilor şi a romanilor.

Poziţia ciudată, nuditatea personajului masculin, dar şi eşarfa de la gâtul lupoaicei, care aminteşte de steagul dacilor, a dat naştere unor numeroase glume din partea trecătorilor, dar şi pe Internet, scriu jurnaliştii de la The Telegraph.

"N-am văzut niciodată ceva atât de grotesc - un lup cu cap de pitbull, cu coadă de şopârlă şi o tumoare la gât, ţinut în braţe de un bărbat care este în mod vizibil ruşinat de nuditatea lui", a declarat o femeie despre opera de artă.

"Nu sunt puritan sau conservator, dar statuia asta nu trebuie să fie ridicată aici niciodată, pentru că e de o calitate artistică îndoielnică", a declarat Ernest Oberlander Târnoveanu, directorul Muzeului Naţional de Istorie, pentru Agenţia France Presse. Acesta a subliniat că statuia trebuie să dispară.

Cotidianul britanic a preluat câteva dintre comentariile românilor, amuzaţi sau chiar dezgustaţi de statuia din faţa muzeului aflat pe Calea Victoriei.

"Nu înţeleg. Tipul nu poartă lenjerie intimă, dar maidanezul are o eşarfă. Deci, e frig sau e cald?", a comentat un cititor pe Hotnews.ro

The Telegraph citează şi publicaţia online Times New Roman, care a scris: "Primarul Bucureştiului tocmai a inaugurat primul monument dedicat câinilor vagabonzi".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite