Statuia lui Drăgan va fi schimbată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statuia profesorului Iosif Constantin Drăgan, proaspăt dezvelită în Lugoj, pe care numele miliardarului a apărut greşit, ar putea fi refăcută. Potrivit reprezentanţilor Fundaţiei Europene

Statuia profesorului Iosif Constantin Drăgan, proaspăt dezvelită în Lugoj, pe care numele miliardarului a apărut greşit, ar putea fi refăcută. Potrivit reprezentanţilor Fundaţiei Europene Drăgan, greşeala a fost depistată prea târziu şi nu a mai fost timp de rectificare, pentru că se apropia inaugurarea monumentului.

„Sculptorul italian a gândit în italiană şi a şi scris în italiană. În maximum o lună, placa va fi schimbată cu una cu numele corect”, spune directorul Fundaţiei Europene Drăgan, Florin Mihai. Una din explicaţiile pentru faptul că numele profesorului a apărut „Costantin” este pusă pe seama sculptorilor italieni, Mario şi Paulo Galeotti, care ar fi gravat numele miliardarului aşa cum se pronunţă în limba italiană, „Costantin”, în loc de „Constantin”. Miliardarul de la Lugoj punea mare preţ pe numele lui.

„El pe toate cărţile se semna Constantin Drăgan. Ţinea foarte mult să fie ca în certificatul de naştere”, a spus Maria Bacău, o apropiată a familiei Drăgan. 

Veronica Guşă a comandat statuia

Statuia, amplasată în faţa Universităţii Drăgan din Lugoj, este realizată la cererea văduvei miliardarului, Veronica. „Doamna Drăgan a cerut să se facă statuia şi împreună cu ea am ales locul unde să fie amplasată”, spune primarul Lugojului, Francisc Boldea. Primarul a mai declarat că Veronica Drăgan va continua proiectele începute de soţul ei la Lugoj, inclusiv cele pe plan imobiliar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite