Statui din ciocolată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cofetarul Silvian Miron face demonstraţii live la City Mall . Sculpturi, concursuri, ritmuri braziliene. Drumurile celor care cred că ciocolata merge mână-n mână cu dragostea duc la

Cofetarul Silvian Miron face demonstraţii live la City Mall .

Sculpturi, concursuri, ritmuri braziliene. Drumurile celor care cred că ciocolata merge mână-n mână cu dragostea duc la festivalul de la City Mall. Astăzi este ultima zi în care mai puteţi admira ultimele creaţii, premiate cu aur la Frankfurt, ale maestrului cofetar Silvian Miron, dar şi diverse ţinute… dulci. Atracţia expoziţiei este bustul regelui Carol I, realizat din 64 de kg de ciocolată.

Şi dacă cei mici sunt aşteptaţi într-o zonă specială, unde se vor desfăşura concursuri la care se vor folosi figurine din ciocolată, cei care iubesc ritmurile braziliene pot învăţa ultimele mişcări de la dansatorii din trupa Grand Fiesta, condusă de Alberto Rodrigues.


Expoziţii peste hotare


A reuşit să uimească o lume întreagă cu hainele sale... din ciocolată. "Părinţii mei voiau să mă fac orice altceva numai cofetar nu. În doi ani însă, eu am participat la cinci expoziţii cu cinci tematici diferite. Nimeni nu credea că voi reuşi să fac un palmares în acest domeniu. Am făcut, iar în decembrie 2001 am avut şi prima paradă vestimentară din ciocolată la Constanţa.


Mi-am zis atunci că e momentul să învăţ mai mult, aşa că am mers la o şcoală gastronomică franceză", ne-a mărturisit Silvian Miron, care din 2003 este membru de onoare al Uniunii Internaţionale a Patiserilor şi Cofetarilor.


Împreună cu membrii echipei sale, a participat în ultimii ani la mai multe concursuri internaţionale de profil, unde a cules premii importante: două medalii de argint şi două de bronz la Concursul de Artă Culinară Internaţională Rimini 2004, trei medalii de aur la individual cu piese sculptate în ciocolată şi bronz pe echipe - Olimpiada de Gastronomie de la Erfurt, Germania 2004, premiul special al juriului la Festivalul Mondial Croquembouches - Paris 2005, medalia de bronz - Concursul Culinar Internaţional Kremlin - Moscova 2005.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite