Starul „Top Gear“: „Greviştii ar trebui împuşcaţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

BBC a primit peste 21.000 de plângeri în urma controversatei afirmaţii a lui Jeremy Clarkson.

Starul emisiunii „Top Gear", Jeremy Clarkson, a creat indignare în Marea Britanie după ce a spus că „angajaţii din sectorul public care participă la greve ar trebui executaţi în faţa familiilor". Canalul britanic BBC a primit un număr-record de 21.000 de plângeri din partea telespectatorilor, în urma unui interviu în care Clarkson a făcut controversata afirmaţie. Însuşi premierul David Cameron, care e prieten cu Clarkson, a simţit nevoia să intervină, calificând remarca acestuia drept „prostească", în timp ce liderul laburist, Ed Miliband, a spus că e „dezgustătoare".

Invitat în emisiunea „The One Show", transmisă miercuri în direct de BBC, şi întrebat ce ar face cu greviştii, Jeremy Clarkson a declarat: „I-aş împuşca pe toţi. I-aş scoate afară şi i-aş executa în faţa familiilor. Cum îndrăznesc să intre în grevă când au pensii mari, garantate, în timp ce noi, ceilalţi, trebuie să muncim ca să putem trăi?" Prezentatorii „The One Show" şi-au cerut scuze chiar la sfârşitul emisiunii, afirmând ca starul „Top Gear" „exagerează uneori în încercarea de a fi cât mai amuzant".

Clarkson şi-a cerut şi el scuze pentru remarca făcută, după ce mai multe sindicate au cerut să fie concediat. Prezentatorul TV, în vârsta de 51 de ani, a declarat că afirmaţia a fost făcută în glumă.  Tot „în glumă", el s-a plâns şi de faptul că persoanele care se aruncă în faţa trenurilor cauzează întârzieri.

„Glumă" discutată cu producătorii

„Întotdeauna oprirea e cauzată de cineva care a sărit în faţa trenului. Te gândeşti, de ce am oprit pentru că am lovit pe cineva? Care e ideea? Nu îi va face mai bine." Ieri, BBC a primit un nou val de plângeri, după ce Clarkson a afirmat că gluma sa a fost discutată înaintea emisiunii cu producătorii. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite