Start la sezonul târgurilor de nunţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viitoarele mirese pot proba cele mai noi modele de rochii
Viitoarele mirese pot proba cele mai noi modele de rochii

Rochii de mireasă, limuzine de lux, accesorii, dar şi modele de contracte prenupţiale îşi aşteaptă clienţii la E-Mariage Fest.

Cea de-a 10-a ediţie a târgului de nunţi E-Mariage Fest a început, ieri, în Piaţa Constituţiei din Capitală. Chiar de la intrare participanţii puteau observa dominanţa luxului şi a eleganţei: câteva limuzine albe, însoţite fiecare de câte un şofer la patru ace. Pentru o oră de plimbare cu o maşină fastuoasă, mirii trebuie să plătească 100 de euro, sumă care include atât şoferul, cât şi minibarul dotat cu şampanie şi alte băuturi scumpe. ,,Chiar şi pe timp de criză, fiecare limuzină este închiriată de 1-2 persoane pe săptămână", a mărturisit un şofer.

Premieră naţională

Printre standurile restaurantelor decorate cât mai elegant şi preţioasele rochii de mireasă, şi-a făcut loc unul mai puţin somptuos, dar la fel de căutat: cel al contractelor prenupţiale, o premieră pentru târgurile de nunţi. ,,Se revine la tradiţie, oamenii vor să hotărască legal cum îşi administrează zestrea", a explicat avocatul Dragoş Marinescu. Acest stand are scopul de a-i informa pe viitorii miri în legătură cu posibilităţile legale. Aceştia pot decide singuri cum doresc să-şi împartă bunurile şi  îşi pot stabili drepturile şi responsabilităţile în căsnicie, însă trebuie să meargă la un notariat public.

Rochii de Vera Wang

Cea mai insolită prezenţă este standul celebrei creatoare de modă Vera Wang, unde pot fi admirate cinci rochii de mireasă semnate de aceasta. Cea mai scumpă ajunge până la 13.000 de lei. Cât despre tendinţele sezonului 2012, în materie de elemente de mobilier, decoraţiuni interioare şi florale, cel mai în vogă trend este mixul dintre lila şi ivoriu. Rochiile de mireasă se poartă pe culoarea untului, fiind căutate croielile care accentuează talia. Târgul mai este deschis până duminică, poate fi vizitat între orele 12.00 şi 18.00, iar preţul biletului de intrare este de 20 de lei.

Timişoara Nunta de la A la Z la Casa Tineretului

În sprijinul viitorilor miri din Banat vine târgul „Nunta visată", organizat în acest weekend la Casa Tineretului din Timişoara. Domnişoarele îşi pot alege rochiile de mireasă, băieţii, costumele dar şi inelele sau meniul şi prăjiturile. Nu în ultimul rând, fetele pot să îşi caute coafura perfectă, dar şi să aleagă destinaţia pentru luna de miere, agenţiile de turism fiind prezente la eveniment. Târgul se încheie mâine-seară. Daniel Dancea

Iaşi Cea mai mare sticlă de vin din ţară

info

18 litri şi aproape un metru înălţime, acestea sunt caracteristicile sticlei care atrage privirile vizitatorilor la Festivalului de vin, artă şi gastronomie ProVino organizat în acest weekend la Iaşi, la centrul Providenţa. „Matusalem", după cum este „alintată" sticla de către cunoscători, face parte din colecţia particulară a preşedintelui Ordinului Somelierilor din România 2011, Marian Timofte (foto). Preţul unei astfel de sticle se ridică la aproximativ 880 de euro. Ieşenii pot vizita expoziţia până duminică, la ora 21.00.

Constanţa Holograf şi Ştefan Bănică Jr, în concert

- La Constanţa este anunţat, astăzi, un concert Holograf în cel mai mare mall din oraş, iar duminică Ştefan Bănică Junior va concerta la Casa de Cultură a Sindicatelor.
- Ca în fiecare prim week-end al fiecărei luni, „Târgul cu Bunătăţi" aduce la Câmpina, pe Bulevardul Carol I, bunătăţi tradiţionale din toate colţurile ţării, dar şi din lume.
- Duminică are loc la Cluj-Napoca evenimentul cel mai aşteptat de iubitorii sportului în aer liber: Cupa Rehau la Street-ball. În acest an sunt aşteptate la eveniment în jur de 80 de echipe de amatori formate fiecare din 3 jucători şi o rezervă.

Braşov A început târgul „Cămara de iarnă" la Cetate

info

Cetatea Braşovului a deschis „Cămara de iarnă", un târg pentru toţi pofticioşii. Aici puteţi savura murături, gemuri, dulceţuri şi compoturi preparate cu multă migală de bucătarii braşoveni. Gogonele cherry murate, roşii cherry murate sau gogoşari muraţi, umpluţi cu struguri ori cu prune sunt doar câteva dintre murăturile pe care le puteţi degusta şi chiar cumpăra direct din „cămară". Preţul unui borcan de murături variază între 20 şi 40 de lei în funcţie de gramaj. Târgul poate fi vizitat între orele 10.00 şi 18.00, iar intrarea este liberă. Diana Sârbu

info
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite