Start ratat: ANI plagiază DNA!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul dosar al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) este o "copie fidelă" a unui rechizitoriu DNA, înaintat instanţei de judecată încă de acum un an şi jumătate. Este vorba

Primul dosar al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) este o "copie fidelă" a unui rechizitoriu DNA, înaintat instanţei de judecată încă de acum un an şi jumătate.

Este vorba despre dosarul fostului senator PSD, medicul Şerban Brădişteanu.La o primă privire aruncată asupra "realizării" ANI reiese clar că dosarul este copiat cuvânt cu cuvânt după un rechizitoriu al DNA, înaintat Tribunalului Bucureşti încă din martie 2007.

Astfel, procurorii DNA au concluzionat, în cadrul anchetei demarate în 2005, că "beneficiarul sumelor de 500.000 de dolari americani şi 3.595.333 euro provenite din conturile firmelor elveţiene a fost învinuitul Brădişteanu Şerban Alexandru, unică persoană cu drept de dispoziţie şi semnătură asupra conturilor bancare ale firmei off-shore".

Drept pentru care "judecătorul a dispus blocarea tuturor conturilor bancare". Totodată "s-a dispus luarea măsurilor asigurătorii prin instituirea sechestrului asupra tuturor bunurilor imobile aflate în proprietatea pârâtului".

Iar ANI anunţă în septembrie 2008 că a sesizat instanţa de judecată "cu privire la Brădişteanu Şerban Alexandru, în vederea confiscării sumelor de 3.595.333 euro şi de 500.000 USD, obţinute în mod nejustificat în perioada 2002 - 2004, în perioada când acesta a deţinut funcţia de senator în Parlamentul României".

Explicaţia secretarului general al ANI, Horia Georgescu: "Noi sesizăm instanţa pe contencios, nu în penal, cum a făcut DNA!".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite